Vegetariske street food-tacos med chipotlestekt sopp
30-40
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Vegetariske street food-tacos med chipotlestekt sopp

Tacos er en favoritt på mange norske middagsbord. Her får du den kjente, kjære og superdigge smaken, med en vegetarvri.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie

Topping

kjerneblanding
Kjerneblanding
1 pakke
mexican BBQ
Mexican BBQ (Sulfitt)
1 pakke
koriander
Koriander
1 bunt

Chipotlestekt sopp og sorte bønner

sjampinjong
Sjampinjong
200 g
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
chipotlemiks
Chipotlemiks
1 pakke

Maistortillaer

maistortillaer
Maistortillaer
10 stk

Tilbehør

lime
Lime
1 stk
rød chili
Rød chili
1 stk
reddiker
Reddiker
1 bunt
rødløk
Rødløk
1 stk
mango
Mango
1 stk
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 745 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering. Da sparer du litt tid.

  1. Topping: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjerneblandingen og det meksikanske grillkrydderet i 1–2 minutter. Ha kjerneblandingen over på en tallerken. Skyll og grovhakk korianderen. Ha den avkjølte kjerneblandingen i en serveringsskål, og bland inn korianderen.
  2. Chipotlestekt sopp og sorte bønner: Børst soppen fri for jord, og del den i to. Sil vannet av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett litt olje, bønnene og chipotlemiksen, og stek videre i 3–4 minutter, til soppen er gyllen. Krydre med salt og pepper.
  3. Maistortillaer: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek tortillaene i 1–2 minutter på hver side. Pakk de stekte tortillaene inn i aluminiumsfolie slik at de holder seg varme frem til servering.
  4. Tilbehør: Kutt limen i båter. Skyll og kutt chilien og reddikene i tynne skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skrell og del mangoen i små terninger. Fordel tilbehøret på et serveringsfat, og ha chilimajonesen i en serveringsskål.