Sitronmarinert kyllingfilet med ovnsbakte poteter, grønnkål og rødvinssaus
25-35
Laktosefri
Glutenfri

Sitronmarinert kyllingfilet med ovnsbakte poteter, grønnkål og rødvinssaus

Ingredienser

Allergener
  • Melk,
  • selleri

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte poteter og grønnsaker

poteter
Poteter
350 g
rødløk
Rødløk
1 stk
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g

Sitronmarinert kyllingfilet

sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g

Smørstekt sopp og grønnkål

aromasopp
Aromasopp
100 g
grønnkål
Grønnkål
100 g
Smør (Melk)
½ ss

Rødvinssaus

rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 488 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 43 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke rødløken med soppen og grønnkålen for mer smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte poteter og grønnsaker: Skyll og kutt potetene i to. Skrell og kutt rødløken i båter. Skrell og kutt selleriroten i terninger. Fordel potetene, løken og selleriroten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Sitronmarinert kyllingfilet: Ta kyllingen ut av pakken, og del den i to på langs. Ta vare på kraften. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen på alle sider, i 1–2 minutter. Legg kyllingen oppå potetene og grønnsakene i ovnen når det gjenstår 8–10 minutter av grønnsakenes steketid, og stek den ferdig med grønnsakene.  
  4. Smørstekt sopp og grønnkålBørst soppen fri for jord, og del dem i fire. Skyll, tørk og kutt grønnkålen i strimler. Ha soppen i stekepannen, og stek den på middels varme i omtrent 5 minutter. Ha i grønnkålen og ½ ss smør mot slutten av soppens steketid, og bland. Krydre med litt salt og pepper.  
  5. Rødvinssaus: Hell rødvinssausen og kraften fra kyllingpakken over i en liten kjele. Kok opp på middels varme under omrøring.
  6. Vel bekomme!