Karbonader med potetmos, soppsaus og tyttebær
15-20

Karbonader med potetmos, soppsaus og tyttebær

Smaken av varme karbonader i en fyldig soppsaus fører minnene tilbake til bestemors kjøkken. Godt og nostalgisk – husmannskost på sitt beste.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • salt
  • olje

Potetmos

rustikk potetmos med timian
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g

Karbonader og soppsaus

grove karbonader m/løk
Grove karbonader m/løk (Melk, Laktose)
360 g
soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Kokte brokkoli- og blomkålbuketter

brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
300 g

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 764 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Karbonadene kan også varmes i 10–12 minutter i stekeovnen ved 180 grader varmluft. Sausen kan varmes opp i en kjele for seg selv.

  1. Kok opp en kjele med vann til potetmosen, og en kjele med lettsaltet vann til brokkoli- og blomkålbukettene.
  2. Potetmos: Legg pakken med potetmos i det kokende vannet, og la den småkoke i 10–15 minutter.
  3. Karbonader og soppsaus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 3–4 minutter på hver side. Hell over soppsausen, og kok opp.
  4. Kokte brokkoli- og blomkålbuketter: Kok brokkoli- og blomkålbukettene i 3–4 minutter. Hell av vannet.
  5. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.