Stekt seifilet med kapers, sitron, kokte poteter og grønn salat
25-35
Laktosefri
Glutenfri

Stekt seifilet med kapers, sitron, kokte poteter og grønn salat

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • hvetemel
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Grønn salat

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
restaurantsalat
Restaurantsalat
100 g
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Olivenolje
½ ss

Stekt seifilet med kapers og sitron

seifilet
Seifilet (Fisk)
325 g
sitron
Sitron
½ stk
kapers
Kapers
1 glass
Hvetemel (Hvete)
3 ss
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 432 kcal
  • Fett 13 g
  • Karbohydrater 44 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt skallet av sitronen, og kutt fruktkjøttet i små terninger. Vend sitronterningene inn i smøret for en ekstra frisk smak.

  1. Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
  2. Grønn salat: Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skyll og kutt tomaten i store biter. Skyll salaten. Ha ½ ss eddik og ½ ss olivenolje i en serveringsskål, og krydre med litt salt og pepper. Vend tomaten, løken og salaten inn i dressingen.
  3. Stekt seifilet med kapers og sitron, forberedelse: Ha 3 ss mel på en tallerken. Krydre fisken med salt og pepper, og vend den i melet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side.  
  4. Stekt seifilet med kapers og sitron: Skyll den halve sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Kutt sitronen i båter. Hell laken av kapersen.
  5. Stekt seifilet med kapers og sitron, fortsettelse: Ha 2 ss smør, kapersen og skallet fra sitronen i stekepannen med fisken, og skru ned til lav varme (se tips). Øs sitronsmøret og kapersen over fisken i omtrent 2 minutter, til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
  6. Servering: Server sitronbåtene til retten.
  7. God middag!