Teriyakiglasert lakseburger med ovnsbakte søtpoteter, syltet ingefærsalat og srirachamajones
25-35
Laktosefri

Teriyakiglasert lakseburger med ovnsbakte søtpoteter, syltet ingefærsalat og srirachamajones

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • fisk,
  • hvete,
  • rug,
  • soya

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte søtpotetbåter

søtpotet
Søtpotet
1 stk

Syltet ingefærsalat

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
grønt eple
Grønt eple
1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
syltet ingefær
Syltet ingefær
½–1 pakke

Srirachamajones

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
srirachasaus
Srirachasaus
⅓ pakke

Teriyakiglasert lakseburger

lakseburger
Lakseburger (Fisk)
1 pakke
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke

Burgerbrød

grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 850 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server aiolien og srirachasausen hver for seg. Da kan du enkelt justere styrken med srirachasausen om du ønsker mer hete.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte søtpotetbåter: Skyll og kutt søtpoteten i båter. Fordel søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i 15–20 minutter, til den er gyllen og mør. 
  3. Syltet ingefærsalat: Skrell og kutt sjalottløken i tynne strimler. Skyll og kutt eplet og hjertesalaten i tynne strimler. Bland grønnsakene, den syltede ingefæren og litt av syltelaken til ingefæren i en salatbolle. Du kan også servere den syltede ingefæren for seg selv. 
  4. Srirachamajones: Bland aiolien og ønsket mengde av srirachasausen i en serveringsskål (se tips). 
  5. Teriyakiglasert lakseburger: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek lakseburgerne i 2 minutter på hver side, og krydre med litt salt. Ta burgerne av varmen, og pensle teriyakisausen på burgerne før servering. 
  6. Burgerbrød: Varm burgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering. 
  7. Servering: Sett sammen burgerne slik du ønsker, og topp med den syltede ingefærsalaten og srirachamajonesen. Server søtpotetene til retten.