Sprøbakt laksefilet med ovnsbakte grønnsaker, tomatsalsa og guacamole
30-40
Glutenfri

Sprøbakt laksefilet med ovnsbakte grønnsaker, tomatsalsa og guacamole

Denne meksikansk-inspirerte lakseretten med ovnsbakte grønnsaker passer hvilken som helst dag i uken. Den er også et alternativ til fredagstacoen.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte grønnsaker

poteter
Poteter
350 g
gul paprika
Gul paprika
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk

Meksikansk sprøbakt laksefilet

mexican BBQ
Mexican BBQ (Sulfitt)
½ pakke
chipotlemiks
Chipotlemiks
¼–½ pakke
panering
Panering
½ pakke
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
1 ss

Tilbehør

lime
Lime
1 stk
guacamole
Guacamole
1 pakke
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
tomatsalsa
Tomatsalsa
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 867 kcal
  • Fett 49 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Laksen kan stekes i stekepannen med det meksikanske grillkydderet og chipotlemiksen, og pankoen kan strøs over potetene i ovnen for ekstra krønsj.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Skyll potetene og paprikaen, og skrell løken. Kutt potetene, paprikaen og løken i skiver, og fordel alt utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene nederst i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
  3. Meksikansk sprøbakt laksefilet: Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og vend inn det meksikanske grillkrydderet, chipotlemiksen, og paneringen. Fordel laksestykkene utover et stekebrett med bakepapir, og fordel smør- og paneringsblandingen over fisken. Stek fisken midt i ovnen, over grønnsakene, i omtrent 12 minutter, eller til fisken er sprø på toppen og har en rosa kjerne.  
  4. Tilbehør: Kutt limen i båter, og server limebåtene, guacamolen, rømmen og tomatsalsaen til retten.