30-40
Glutenfri
Sprøbakt laksefilet med ovnsbakte grønnsaker, tomatsalsa og guacamole
Denne meksikansk-inspirerte lakseretten med ovnsbakte grønnsaker passer hvilken som helst dag i uken. Den er også et alternativ til fredagstacoen.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte grønnsaker
Poteter
350 g
Gul paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Meksikansk sprøbakt laksefilet
Mexican BBQ (Sulfitt)
½ pakke
Chipotlemiks
¼–½ pakke
Panering
½ pakke
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
1 ss
Tilbehør
Lime
1 stk
Guacamole
1 pakke
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Tomatsalsa
100 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 867 kcal
- Fett 49 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Laksen kan stekes i stekepannen med det meksikanske grillkydderet og chipotlemiksen, og pankoen kan strøs over potetene i ovnen for ekstra krønsj.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte grønnsaker: Skyll potetene og paprikaen, og skrell løken. Kutt potetene, paprikaen og løken i skiver, og fordel alt utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene nederst i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
- Meksikansk sprøbakt laksefilet: Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og vend inn det meksikanske grillkrydderet, chipotlemiksen, og paneringen. Fordel laksestykkene utover et stekebrett med bakepapir, og fordel smør- og paneringsblandingen over fisken. Stek fisken midt i ovnen, over grønnsakene, i omtrent 12 minutter, eller til fisken er sprø på toppen og har en rosa kjerne.
- Tilbehør: Kutt limen i båter, og server limebåtene, guacamolen, rømmen og tomatsalsaen til retten.