Tomatisert kyllingkarri i kokosmelk med koriander og basmatiris
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Tomatisert kyllingkarri i kokosmelk med koriander og basmatiris

Karri er en aromatisk krydderblanding laget av blant annet spisskummen, kardemomme og gurkemeie, og gir god smak til denne klassiske gryteretten fra Nepal.

Ingredienser

Allergener
  • Cashewnøtter

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
125 g

Tomatisert kyllingkarri i kokosmelk

gul løk
Gul løk
1 stk
tomater
Tomater
2 stk
koriander
Koriander
½ bunt
kyllinglårfilet
Kyllinglårfilet
350 g
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
karri
Karri
½–1 pakke
kokosmelk
Kokosmelk
1 liten boks

Tilbehør

rød chili
Rød chili
½ stk
cashewnøtter
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
½–1 pakke
koriander
Koriander
½ bunt
mangochutney
Mangochutney
½–1 glass
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 992 kcal
  • Fett 52 g
  • Karbohydrater 86 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også kutte en av tomatene i terninger, og bruke den til å lage en frisk salsa med koriander, chili og cashewnøtter.

  1. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Tomatisert kyllingkarri i kokosmelk, forberedelse: Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt tomatene i mindre biter (se tips). Skyll og grovhakk all korianderen. Skjær kyllingen i mindre stykker.   
  3. Tomatisert kyllingkarri i kokosmelk: Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 4 minutter, til den er gyllen. Ha kyllingen over på en tallerken.   
  4. Tomatisert kyllingkarri i kokosmelk, fortsettelse: Senk varmen til middels varme, og ha ingefærblandingen i pannen. Tilsett løken og tomatene, og stek i 2 minutter. Tilsett kyllingen, karrien, kokosmelken og halvparten av korianderen. Kok det hele i omtrent 10 minutter, til sausen tykner noe og kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.   
  5. Tilbehør: Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Knus cashewnøttene med en sleiv. Topp retten med chilien, cashewnøttene og resten av korianderen. Server mangochutneyen til retten.
  6. Vel bekomme!