Kyllingfilet med tagliatelle, ovnsbakt rødbete, fetaost, dill og sprø kjerner
25-35

Kyllingfilet med tagliatelle, ovnsbakt rødbete, fetaost, dill og sprø kjerner

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakt rødbete og kjerneblanding

rødbeter
Rødbeter
2 stk
kjerneblanding
Kjerneblanding
1 pakke

Kyllingfilet

sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g

Tagliatelle

tagliatelle
Tagliatelle (Hvete)
190 g
spinat
Spinat
50 g
Smør (Melk)
½ ss

Dill- og rødløksalat

rødløk
Rødløk
½ stk
dill
Dill
1 bunt

Til servering

fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 781 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 82 g
  • Protein 56 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også skjære kyllingen i terninger, og steke den i en stekepanne med litt smør på høy varme i 2 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann til koking av pastaen.
  2. Ovnsbakt rødbete og kjerneblanding: Skrell og kutt rødbetene i terninger. Fordel rødbetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rødbetene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre. Legg kjerneblandingen på brettet med rødbetene når det gjenstår 5 minutter av rødbetenes steketid.
  3. Kyllingfilet: Ha kyllingen og sjyen fra pakken over i en ildfast form (se tips). Stek kyllingen under rødbetene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomvarm. Skjær kyllingen i skiver før servering, og server sjyen som er igjen i formen til retten.
  4. Tagliatelle: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Sil av vannet, og ha pastaen tilbake i kjelen. Vend inn ½ ss smør og spinaten, og bland det hele til spinaten så vidt faller sammen. 
  5. Dill- og rødløksalat: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin om du har det. Skyll løken i kaldt vann, og tørk den lett. Skyll, rist og grovhakk dillen. Bland løken og dillen i en serveringsskål. 
  6. Servering: Topp retten med dill- og rødløksalaten. Smuldre fetaosten over retten, og strø de sprø kjernene over.