Biff Stroganoff med sjampinjong og hjemmelaget potetmos
35-45
Glutenfri

Biff Stroganoff med sjampinjong og hjemmelaget potetmos

Denne russiske tradisjonsretten vil definitivt falle i smak hos barna. Sopp og kjøttdeig i en tomatisert saus – en mild og god gryterett for hele familien.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • melk
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1–2 ss
Melk (Melk)
1–2 dl

Biff Stroganoff

sjampinjong
Sjampinjong
200 g
gul løk
Gul løk
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
marinerte biffstrimler
Marinerte biffstrimler
250 g
tomatpuré
Tomatpuré
½ pakke
paprikakrydder
Paprikakrydder
¼ pakke
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
dijonsennep
Dijonsennep (Sulfitt, Sennep)
½–1 glass
Smør (Melk)
1 ss
Vann
2 dl

Tilbehør

bladpersille
Bladpersille
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 749 kcal
  • Fett 43 g
  • Karbohydrater 53 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du vil ha en finere potetmos, kan du skrelle potetene. Server gjerne gryten med sylteagurk og syltede rødbeter. Noen liker også rørte tyttebær til.

  1. Potetmos: Kutt potetene i to. Kok potetene i usaltet vann i omtrent 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1–2 ss smør. Spe på med 1–2 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  2. Biff Stroganoff: Børst soppen fri for jord, og del den i to. Skrell løken, og rens paprikaen. Kutt løken og paprikaen i strimler. 
  3. Biff Stroganoff, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek soppen, løken og paprikaen i omtrent 4 minutter, til det har fått litt farge. Ha i tomatpuréen og paprikakrydderet, og la det hele surre under omrøring i omtrent 1 minutt. Tilsett oksebuljongen, 2 dl vann og crème fraîchen. Kok opp, og la stroganoffen småkoke i 5–10 minutter, eller til den har ønsket konsistens. Smak til med sennepen, salt og pepper. 
  4. Kjøtt: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter. Stek kjøttet i to omganger for best resultat. Det er viktig at stekepannen ordentlig varm, og at du ikke rører i kjøttet med en gang, for da blir det kokt og ikke stekt. Vend kjøttet inn i stroganoffen. 
  5. Tilbehør: Skyll, tørk og finhakk persillen. Strø den over retten ved servering.