Danske krebinetter med kålstuing, erter og persillepoteter
30-40
Glutenfri

Danske krebinetter med kålstuing, erter og persillepoteter

Krebinetter er panerte kjøttkaker ofte laget av svin og kalv, og er en dansk husmannsklassiker. Kokte og stuede grønnsaker er tradisjonelt tilbehør.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • hvetemel
  • olje
  • salt
  • pepper

Persillepoteter

poteter
Poteter
350 g
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
Smør (Melk)
½ ss

Krebinetter

egg
Egg (Egg)
2 stk
kjøttdeig av svin
Kjøttdeig av svin
300 g
panering
Panering
40–75 g

Kålstuing

hodekål
Hodekål
300 g
melk
Melk (Melk, Laktose)
4 dl
Hvetemel (Hvete)
2 ss
Smør (Melk)
2 ss

Kokte gulrøtter og erter

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
grønne erter
Grønne erter
125 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 857 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 85 g
  • Protein 55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også ha de kokte gulrøttene og ertene i kålstuingen.

  1. Persillepoteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Krebinetter: Bland inn ett av eggene i kjøttdeigen, og krydre med litt salt og pepper. Form små, 2 cm tykke kjøttkaker av farsen. Pisk det andre egget i en skål, og ha paneringen i en annen. Vend kjøttkakene først i egget, og så i paneringen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje og smør. Stek krebinettene i omtrent 4 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomstekte. La krebinettene stå på lav varme frem til servering.
  3. Kålstuing: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skyll og kutt hodekålen i grove terninger. Kok hodekålen i 3 minutter, og hell av vannet. Ha kålen over i en skål.
  4. Kålstuing, fortsettelse: Smelt 2 ss smør i kjelen på middels varme, og visp inn 2 ss hvetemel. Visp inn melken, litt etter litt, og kok opp under omrøring. Skru ned til middels lav varme, og la sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Rør om underveis, så sausen ikke svir seg. Vend inn hodekålen, og la det hele småkoke videre i omtrent 5 minutter. Smak til med salt og pepper. 
  5. Kokte gulrøtter og erter: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok gulrøttene i 3 minutter. Tilsett ertene, og kok videre i 2 minutter. Hell av vannet (se tips). 
  6. Persillepoteter, fortsettelse: Skyll, rist og finhakk persillen. Vend inn persillen og ½ ss smør i potetene. 
  7. God middag!