30-40
Laktosefri
Wokstekt kylling, grønne bønner, paprika, chili og jasminris
Nyt en thailandsk stir-fry full av smaker. Med et smilende speilegg på toppen, blir denne retten rund og fyldig.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- bløtdyr,
- egg,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- olje
Jasminris
Jasminris
125 g
Wokstekt kylling
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød paprika
1 stk
Grønne bønner
150 g
Rød chili
1 stk
Koriander
1 bunt
Skivet kyllingfilet
300 g
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Woksaus med østers og vårløk (Fisk, Bløtdyr)
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Soyasaus (Soya)
3 ss
Stekte egg
Egg (Egg)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 694 kcal
- Fett 15 g
- Karbohydrater 84 g
- Protein 56 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server fish sauce med chili til retten, og smak til retten med fish sauce istedenfor soyasaus.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Wokstekt kylling: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll og kutt paprikaene i terninger. Skyll og kutt av endene av de grønne bønnene, og kutt dem i tre. Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Skjær kyllingen i mindre biter. Bland sesam- og chilisausen, woksausen og 3 ss soyasaus i en skål.
- Wokstekt kylling, fortsettelse: Varm opp en wokpanne eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 4–5 minutter. Ha i løken, hvitløken, chiliflakene og halvparten av chilien, og stek videre i 3–4 minutter, til løken er blank. Vend på kyllingen underveis i stekingen. Ha i de grønne bønnene, paprikaen og sausen, og stek videre 3–4 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Smak til med soyasaus.
- Stekte egg: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Knekk eggene i pannen, og stek dem som speilegg i 4–5 minutter, eller til eggehviten er hvit. Behold gjerne plommen flytende, den gir retten fylde, og fungerer som en del av sausen i retten.
- Servering: Server de stekte eggene oppå risen, og topp retten med korianderen.