Laksepoke med villris, agurk, syltet rødkål og limeaioli
15-20
Laktosefri

Laksepoke med villris, agurk, syltet rødkål og limeaioli

Poke er en hawaiisk rett med rå fisk kuttet i terninger. I denne versjon er laksen stekt og marinert i syrlig ponzusaus og fyldig teriyakisaus.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • sukker
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • olje

Villris

villris
Villris
125 g

Syltet rødkål

finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Vann
1 dl
Sukker
½ dl
Eplesider-/hvitvinseddik
¼ dl

Marinert laks

ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g

Limeaioli

lime
Lime
1 stk
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke

Topping

agurk
Agurk
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 901 kcal
  • Fett 48 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også dele gulrøttene i staver eller skiver, og koke dem i lettsaltet vann i 2 minutter.

  1. Villris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Syltet rødkål: Kok opp 1 dl vann, ½ dl sukker og ¼ dl eddik i en kjele. Rør rundt så sukkeret smelter. Ha rødkålen i laken, og la den småkoke på lav varme under lokk i omtrent 3 minutter. Ta kjelen av varmen, og la rødkålen trekke i laken frem til servering. Hell av laken ved servering. 
  3. Marinert laks: Bland ponzusausen og teriyakisausen i en skål. Skjær fisken i store terninger. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Ha fisken over i skålen med ponzu- og teriyakisausen.  
  4. Limeaioli: Skyll limen, og finriv litt av skallet (kun det grønne) på et rivjern. Del limen i to. Ha aiolien i en liten skål, og smak til med skallet og saften fra limen. Kutt resten av limen i båter.  
  5. Topping: Skyll og kutt agurken i lange bånd med en ostehøvel. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern (se tips).
  6. Servering: Ha risen i serveringsskåler, og fordel fisken, agurken, gulroten og den syltede rødkålen over. Topp retten med limeaiolien og resten av ponzu- og teriyakisausen. Server limebåtene til retten.