15-20
Laktosefri
Laksepoke med villris, agurk, syltet rødkål og limeaioli
Poke er en hawaiisk rett med rå fisk kuttet i terninger. I denne versjon er laksen stekt og marinert i syrlig ponzusaus og fyldig teriyakisaus.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- vann
- sukker
- eplesider-/hvitvinseddik
- olje
Villris
Villris
125 g
Syltet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Vann
1 dl
Sukker
½ dl
Eplesider-/hvitvinseddik
¼ dl
Marinert laks
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Laksefilet (Fisk)
270 g
Limeaioli
Lime
1 stk
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Topping
Agurk
½ stk
Gulrot
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 901 kcal
- Fett 48 g
- Karbohydrater 80 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også dele gulrøttene i staver eller skiver, og koke dem i lettsaltet vann i 2 minutter.
- Villris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Syltet rødkål: Kok opp 1 dl vann, ½ dl sukker og ¼ dl eddik i en kjele. Rør rundt så sukkeret smelter. Ha rødkålen i laken, og la den småkoke på lav varme under lokk i omtrent 3 minutter. Ta kjelen av varmen, og la rødkålen trekke i laken frem til servering. Hell av laken ved servering.
- Marinert laks: Bland ponzusausen og teriyakisausen i en skål. Skjær fisken i store terninger. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Ha fisken over i skålen med ponzu- og teriyakisausen.
- Limeaioli: Skyll limen, og finriv litt av skallet (kun det grønne) på et rivjern. Del limen i to. Ha aiolien i en liten skål, og smak til med skallet og saften fra limen. Kutt resten av limen i båter.
- Topping: Skyll og kutt agurken i lange bånd med en ostehøvel. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern (se tips).
- Servering: Ha risen i serveringsskåler, og fordel fisken, agurken, gulroten og den syltede rødkålen over. Topp retten med limeaiolien og resten av ponzu- og teriyakisausen. Server limebåtene til retten.