Hjemmelaget fiskesuppe med laks, dill og rustikke multibrød
20-30

Hjemmelaget fiskesuppe med laks, dill og rustikke multibrød

Hjemmelaget fiskesuppe med laks er en klassiker du kan glede deg til å servere. Med nystekte grove bagetter og dill blir dette varmende og godt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • hvetemel
  • vann
  • salt
  • pepper

Hjemmelaget fiskesuppe

fiskebuljong
Fiskebuljong (Fisk)
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
helmelk
Helmelk (Melk, Laktose)
5 dl
sitron
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
2 ss
Hvetemel (Hvete)
3 ss
Vann
5–7 dl

Fisk og grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
vårløk
Vårløk
1 pakke
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
135 g
dill
Dill
1 bunt

Rustikke multibrød

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 651 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 63 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvetemelet kan byttes med maisstivelse (maisenna), for en glutenfri suppe. Tilsett en spiseskje eller to med lett crème fraîche eller en skvett matfløte, for en mer kremet suppe.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Hjemmelaget fiskesuppe: Smelt 2 ss smør i en vid kjele, og ha i 3 ss hvetemel (se tips). Spe på med omtrent 5 dl vann mens du visper, og ha i fiskebuljongen og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la det småkoke i 5 minutter. Visp inn melken. Kok opp under omrøring.  
  3. Fisk og grønnsaker: Skrell gulrøttene, og skyll vårløken godt. Kutt grønnsakene i strimler. Gulrøttene kan godt rives på den grove siden av et rivjern. Skyll fisken, og skjær den i terninger. Skyll, tørk og finhakk dillen. 
  4. Rustikke multibrød: Stek multibrødene som anvist på pakken.
  5. Hjemmelaget fiskesuppe, fortsettelse: Tilsett grønnsakene og fisken i den hvite sausen, og la det hele småkoke i 4–5 minutter til alt er gjennomvarmt og grønnsakene er gjennomkokte. Smak til med saft fra sitronen, og litt salt og pepper. Om suppen er tykk, kan du spe den ut med litt mer vann.  
  6. Tilbehør: Strø dillen over suppen ved servering.