Kylling kung pao – marinert kylling med vårløk og peanøtter
20-30
Laktosefri

Kylling kung pao – marinert kylling med vårløk og peanøtter

Kung pao er også kjent som gong bao, og det er en velkjent kinesisk klassiker med smak av sødme fra honning, og styrke fra pepper og chili.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • salt
  • pepper

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Marinert kylling

skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
honning
Honning
1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke

Kung pao

gulrot
Gulrot
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
vårløk
Vårløk
½ pakke
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 742 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 75 g
  • Protein 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten lages ofte med sichuanpepper, så bytt gjerne ut det vanlige pepperet om du har det liggende.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Marinert kylling: Skjær kyllingen i mindre biter. Ha kyllingen i en bolle, og tilsett wok- og dippsausen, honningen og ingefærblandingen.
  3. Kung pao: Skrell gulroten og rens paprikaen. Kutt gulroten og paprikaen i terninger. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek den marinerte kyllingen i 3–4 minutter. Ha i gulroten og paprikaen, og stek videre i 3 minutter. Tilsett vårløken, peanøttene og resten av wok- og dippsausen. Vend det sammen, og krydre med salt og pepper.
  4. God middag!