20-30
Laktosefri
Kylling kung pao – marinert kylling med vårløk og peanøtter
Kung pao er også kjent som gong bao, og det er en velkjent kinesisk klassiker med smak av sødme fra honning, og styrke fra pepper og chili.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- hvete,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- salt
- pepper
Jasminris
Jasminris
125 g
Marinert kylling
Skivet kyllingfilet
300 g
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
Honning
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Kung pao
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Vårløk
½ pakke
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 742 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 75 g
- Protein 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten lages ofte med sichuanpepper, så bytt gjerne ut det vanlige pepperet om du har det liggende.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Marinert kylling: Skjær kyllingen i mindre biter. Ha kyllingen i en bolle, og tilsett wok- og dippsausen, honningen og ingefærblandingen.
- Kung pao: Skrell gulroten og rens paprikaen. Kutt gulroten og paprikaen i terninger. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek den marinerte kyllingen i 3–4 minutter. Ha i gulroten og paprikaen, og stek videre i 3 minutter. Tilsett vårløken, peanøttene og resten av wok- og dippsausen. Vend det sammen, og krydre med salt og pepper.
- God middag!