Rekebowl med ingefærsyltet rødkål, kokt egg, fullkornsris og chilimajones
25-35
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Rekebowl med ingefærsyltet rødkål, kokt egg, fullkornsris og chilimajones

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • skalldyr,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • soyasaus

Fullkornsris

fullkornsris
Fullkornsris
125 g

Ingefærsyltet rødkål

ingefær
Ingefær
½ bit
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Vann
½ dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ss

Kokt egg

egg
Egg (Egg)
2 stk

Marinerte reker

reker
Reker (Skalldyr)
200 g
lime
Lime
1 stk
ingefær
Ingefær
½ bit
Soyasaus (Soya)
1 ss
Sukker
1 ss

Topping

agurk
Agurk
½ stk
spinat
Spinat
50 g
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 610 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødkålen kan pannestekes om du ikke ønsker å sylte den. Stek den på middels varme i litt olje, sammen med ingefæren, i 4–5 minutter. Krydre med litt salt og pepper.

  1. Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Ingefærsyltet rødkål: Kok opp ½ dl vann, 1 ss eddik og 1 ss sukker i en liten kjele, og ta den av varmen når sukkeret er løst opp. Skrell og finhakk hele ingefæren. Ha rødkålen og halvparten av ingefæren i en serveringsskål, og hell over syltelaken. Rør om, og la rødkålen stå på benken frem til servering.   
  3. Kokt egg: Kok opp en kjele med vann, og kok eggene i omtrent 8 minutter. Skyll de ferdigkokte eggene under kaldt vann i omtrent 30 sekunder. Skrell og del eggene i to.     
  4. Marinerte reker: Ha rekene i en sil, og skyll dem under kaldt vann. Ha rekene over i en serveringsskål. Del limen i to, og press saften fra limen over rekene. Rør inn resten av den finhakkede ingefæren, 1 ss soyasaus og 1 ss sukker.  
  5. Topping: Skyll og kutt agurken i terninger. Skyll og tørk spinaten.
  6. Servering: Ha risen i skåler, og fordel rekene, rødkålen, eggene, agurken og spinaten oppå. Topp med chilimajonesen og sesamfrøene.  
  1. Ris: 100 g Grønnsaker: 150 g Egg: 1 stk Majones: 1 ts Energiinnhold: ca. 410 kcal.