Tomatisert kyllingragu med rotgrønnsaker, gnocchi og revet Grande Premium
20-30
Roede

Tomatisert kyllingragu med rotgrønnsaker, gnocchi og revet Grande Premium

Gnocchi er en type pasta laget av potet, og passer perfekt som tilbehør til denne fyldige, italienske raguen med kylling, gulrot og sellerirot.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • gluten,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • olivenolje
  • olje
  • vann
  • salt
  • pepper
  • sukker

Gnocchi

gnocchi
Gnocchi (Gluten)
½ pakke
Olivenolje
½ ss

Ragu

gulrot
Gulrot
1 stk
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
300 g
kryddermiks med fennikel og pepper
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
⅓ pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
Olje
1 ts
Vann
2–3 dl

Topping

bladpersille
Bladpersille
1 bunt
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 581 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 53 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også sprøsteke gnocchien. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss margarin. Stek den ferdigkokte gnocchien i 4–5 minutter, eller til den er lett gyllen.

  1. Gnocchi: Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av gnocchien. 
  2. Ragu, forberedelse: Skrell og kutt gulroten og selleriroten i terninger. Skrell og kutt løken i små terninger. Skrell og finhakk hvitløken.   
  3. Ragu: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den har en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter. Tilsett grønnsakene, og stek videre i omtrent 5 minutter.
  4. Ragu, fortsettelse: Ha i kryddermiksen, hønsebuljongen, tomatpuréen, de hakkede tomatene og 2 dl vann, og kok opp. La raguen småkoke på middels lav varme i omtrent 10 minutter, til rotgrønnsakene er møre. Rør om underveis. Juster sausen med mer vann ved behov. Smak til med sukker og salt.
  5. Gnocchi, fortsettelse: Kok gnocchien i omtrent 2 minutter, eller til den flyter opp. Hell av vannet, og vend inn litt olivenolje. 
  6. Topping: Skyll, rist og grovhakk bladpersillen. Topp retten med bladpersillen og den revne Grande Premium-osten. 
  1. Ragu: 300 g Gnocchi 150 g Ost: 1 ts Energiinnhold: ca. 550 kcal.