20-30
Laktosefri
Vegetar
Kung pao med tofu – marinert tofu med vårløk og peanøtter
Kung Pao er en klassisk kinesisk rett, vanligvis servert med kylling. Her får du den med tofu marinert i frisk ingefær, chili og søt honning.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- salt
- pepper
Jasminris
Jasminris
125 g
Marinert tofu
Stekt norsk tofu (Soya)
1 pakke
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
Honning
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Kung pao
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Vårløk
½ pakke
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 784 kcal
- Fett 37 g
- Karbohydrater 78 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten lages ofte med sichuanpepper, så bytt gjerne ut det vanlige pepperet om du har det liggende.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Marinert tofu: Skjær tofuen i mindre biter. Ha tofuen i en bolle, og tilsett wok- og dippsausen, honningen og ingefærblandingen.
- Kung pao: Skrell gulroten og rens paprikaen. Kutt gulroten og paprikaen i terninger. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek den marinerte tofuen i 3–4 minutter. Ha i gulroten og paprikaen, og stek videre i 3 minutter. Tilsett vårløken, peanøttene og resten av wok- og dippsausen. Vend det sammen, og krydre med salt og pepper.
- God middag!