Kung pao med tofu – marinert tofu med vårløk og peanøtter
20-30
Laktosefri
Vegetar

Kung pao med tofu – marinert tofu med vårløk og peanøtter

Kung Pao er en klassisk kinesisk rett, vanligvis servert med kylling. Her får du den med tofu marinert i frisk ingefær, chili og søt honning.

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • salt
  • pepper

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Marinert tofu

stekt norsk tofu
Stekt norsk tofu (Soya)
1 pakke
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
honning
Honning
1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke

Kung pao

gulrot
Gulrot
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
vårløk
Vårløk
½ pakke
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 784 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 78 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten lages ofte med sichuanpepper, så bytt gjerne ut det vanlige pepperet om du har det liggende.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Marinert tofu: Skjær tofuen i mindre biter. Ha tofuen i en bolle, og tilsett wok- og dippsausen, honningen og ingefærblandingen.
  3. Kung pao: Skrell gulroten og rens paprikaen. Kutt gulroten og paprikaen i terninger. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek den marinerte tofuen i 3–4 minutter. Ha i gulroten og paprikaen, og stek videre i 3 minutter. Tilsett vårløken, peanøttene og resten av wok- og dippsausen. Vend det sammen, og krydre med salt og pepper.
  4. God middag!