20-30
Roede
Laktosefri
Svinefilet med pannestekt squash, fullkornsbulgur og tomat- og balsamicovinaigrette
Pannestekt squash og rødløk er søtt og smakfullt. Med saftig svin og en frisk vinaigrette, er dette en velsmakende hverdagsmiddag.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
Fullkornsbulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Svinefilet
Filetstykke av svin
300 g
Olje
1 ts
Tomat- og balsamicovinaigrette
Tomat
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Pannestekte grønnsaker
Rødløk
½ stk
Grønt eple
1 stk
Squash
1 stk
Olje
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 535 kcal
- Fett 19 g
- Karbohydrater 44 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer om du har, og stek kjøttet til det når 64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til temperaturen ligger på 68–70 grader.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Fullkornsbulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken.
- Svinefilet: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 12–15 minutter (se tips). Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
- Tomat- og balsamicovinaigrette: Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll, tørk og finhakk persillen. Bland tomaten, persillen og balsamicovinaigretten i en serveringsskål. La tomat- og balsamicovinaigretten stå frem til servering.
- Pannestekte grønnsaker: Skrell rødløken. Kutt løken og eplet i båter. Skyll og kutt squashen i terninger. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, eplet og squashen i 4–5 minutter. Krydre med litt salt og pepper.
- God middag!
- Kjøtt: 125 g Bulgur: 100 g Grønnsaker: 150 g Dressing: 2 ss Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).