Svinefilet med pannestekt squash, fullkornsbulgur og tomat- og balsamicovinaigrette
20-30
Roede
Laktosefri

Svinefilet med pannestekt squash, fullkornsbulgur og tomat- og balsamicovinaigrette

Pannestekt squash og rødløk er søtt og smakfullt. Med saftig svin og en frisk vinaigrette, er dette en velsmakende hverdagsmiddag.

Ingredienser

Allergener
  • Hvete

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Fullkornsbulgur

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g

Svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
Olje
1 ts

Tomat- og balsamicovinaigrette

tomat
Tomat
1 stk
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke

Pannestekte grønnsaker

rødløk
Rødløk
½ stk
grønt eple
Grønt eple
1 stk
squash
Squash
1 stk
Olje
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 535 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 44 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer om du har, og stek kjøttet til det når 64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til temperaturen ligger på 68–70 grader.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Fullkornsbulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken.
  3. Svinefilet:  Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 12–15 minutter (se tips). Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
  4. Tomat- og balsamicovinaigrette: Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll, tørk og finhakk persillen. Bland tomaten, persillen og balsamicovinaigretten i en serveringsskål. La tomat- og balsamicovinaigretten stå frem til servering.  
  5. Pannestekte grønnsaker: Skrell rødløken. Kutt løken og eplet i båter. Skyll og kutt squashen i terninger. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, eplet og squashen i 4–5 minutter. Krydre med litt salt og pepper.
  6. God middag! 
  1. Kjøtt: 125 g Bulgur: 100 g Grønnsaker: 150 g Dressing: 2 ss Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).