Pastinakksuppe med persille og krispy ostekrutonger
30-40
Vegetar

Pastinakksuppe med persille og krispy ostekrutonger

Denne suppen gjør seg godt i vintermørket. Smakfull pastinakk med spicy kikerter, sprø pastinakkchips, ostekrutonger og varme brød.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Pastinakksuppe

pastinakker
Pastinakker
1½ stk
gul løk
Gul løk
½ stk
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
matfløte
Matfløte (Melk, Laktose)
1 dl
Vann
4 dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss

Krispy ostekrutonger og spicy kikerter

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
1 stk
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
kikerter
Kikerter
1 pakke
røkt chilimix
Røkt chilimix
½ pakke

Pastinakkchips

pastinakk
Pastinakk
½ stk

Servering

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
1 stk
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 580 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil spare tid, kan du tilberede alle multibrødene som anvist på pakken.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Pastinakksuppe: Skrell og kutt pastinakkene i centimeterstore terninger. Skrell og kutt løken i båter. Fordel pastinakken og løken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter.
  3. Krispy ostekrutonger og spicy kikerter: Kutt multibrødet i terninger. Fordel brødterningene på den ene halvdelen av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og Grande Premium-osten. Sil laken av kikertene, skyll dem i kaldt vann, og tørk dem med et kjøkkenhåndkle. Fordel kikertene utover den andre halvdelen av stekebrettet, og vend inn litt olje og chilikrydderet. Stek det hele i ovnen i 10–12 minutter. Rør litt i brødbitene og kikertene underveis i steketiden.
  4. Pastinakkchips: Bruk en potetskreller til å lage tynne strimler av pastinakken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pastinakkstrimlene i 1–2 minutter på hver side, til de er gylne. Ha pastinakkchipsene over på en tallerken med litt kjøkkenpapir.
  5. Pastinakksuppe, fortsettelse: Kok opp 4 dl vann, grønnsaksbuljongen og 2 ss eddik i en kjele. Ha den ovnsbakte pastinakken og løken over i kjelen. Tilsett 1 dl av matfløten, og ta kjelen av varmen. Kjør suppen jevn med en stavmikser. Smakt til med salt og nykvernet pepper. 
  6. Servering: Tilbered det andre multibrødet som anvist på pakken. Skyll, tørk og grovhakk persillen. Topp suppen med ostekrutongene, kikertene, pastinakkchipsene og persillen. Del multibrødet i to og server dem til retten.