Svinefilet med fløtepoteter og tomatsalat
35-45
Glutenfri

Svinefilet med fløtepoteter og tomatsalat

Saftig svinefilet, fløyelsmyke poteter og frisk tomatsalat - her komplimenterer alle elementene hverandre og blir en smaksrik hverdagsmiddag.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje

Svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
urtemiks
Urtemiks (Sulfitt)
1 pakke

Fløtepoteter

rødløk
Rødløk
1 stk
fløtepoteter
Fløtepoteter (Melk, Laktose)
400 g
brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g

Tomatsalat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 421 kcal
  • Fett 12 g
  • Karbohydrater 34 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne steketermometer hvis du har. La kjøttet steke til en kjernetemperatur på 65 grader. Ta ut formen og la stå å hvile i omtrent 10 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Svinefilet: Krydre kjøttet med urtemiksen, salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
  3. Fløtepoteter: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha fløtepotetene og rødløken over i en smurt ildfast form. Stek potetene og løken i ovnen i 15–20 minutter. Ha brokkoli- og blomkålbukettene i formen når det gjenstår 5 minutter av steketiden. 
  4. Tomatsalat: Skyll, tørk og kutt hjertesalaten i strimler. Del tomaten i terninger. Bland sammen salaten, tomatene, litt olivenolje, salt og pepper i en salatbolle.
  5. God middag!