20-30
Kylling tikka masala med raita og frisk agurk- og tomatsalat
Kylling tikka masala er en indisk familiefavoritt, og med den friske kachumbersalaten er dette en smaksrik og inspirerende middag.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- cashewnøtter,
- melk
Basisvarer
- vann
- salt
- pepper
- sukker
- olje
Basmatis
Basmatiris
125 g
Kylling tikka masala
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Rødløk
½ stk
Tikka masala-paste (Cashewnøtter)
½–1 glass
Kremfløte (Melk, Laktose)
3 dl
Vann
1 dl
Kachumbersalat
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
1 stk
Rød chili
1 stk
Koriander
1 bunt
Sitron
½–1 stk
Tilbehør
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Raita (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1392 kcal
- Fett 79 g
- Karbohydrater 115 g
- Protein 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brødet kan ristes i en brødrister hvis du har det. Da trenger du ikke å sette på stekeovnen. Del et hvitløksfedd i to, og gni det over brødet når det er ferdigstekt. Det gir en god og mild hvitløkssmak.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Kylling tikka masala: Skjær kyllingen i biter. Behold gjerne fettet på for bedre smak. Skrell og finhakk hele løken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen. Ha i halvparten av løken, og stek videre i et par minutter, til løken er blank. Tilsett ønsket mengde av tikka masala-pasten, og fres det hele raskt i pannen. Smak gjerne til med mer av pasten. Tilsett 1 dl vann, kok opp, og la det småkoke i omtrent 1 minutt. Ha i kremfløten, og la gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt, pepper og litt sukker.
- Kachumbersalat: Skyll resten av løken godt i kaldt vann, slik at den ikke blir så sterk. Skyll tomaten og agurken, og kutt dem i terninger. Del chilien i to på langs, fjern frøene, og finhakk den. Skyll, tørk og finhakk korianderen. Ha løken, tomaten og agurken i en serveringsskål, og vend inn chilien, korianderen og saft fra sitronen. Smak til med salt og pepper.
- Rustikke multibrød: Stek de rustikke multibrødene som anvist på pakken.
- Tilbehør: Server raitaen til retten.