Kylling tikka masala med raita og frisk agurk- og tomatsalat
20-30

Kylling tikka masala med raita og frisk agurk- og tomatsalat

Kylling tikka masala er en indisk familiefavoritt, og med den friske kachumbersalaten er dette en smaksrik og inspirerende middag.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • cashewnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper
  • sukker
  • olje

Basmatis

basmatiris
Basmatiris
125 g

Kylling tikka masala

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
rødløk
Rødløk
½ stk
tikka masala-paste
Tikka masala-paste (Cashewnøtter)
½–1 glass
kremfløte
Kremfløte (Melk, Laktose)
3 dl
Vann
1 dl

Kachumbersalat

rødløk
Rødløk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
agurk
Agurk
1 stk
rød chili
Rød chili
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
sitron
Sitron
½–1 stk

Tilbehør

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
raita
Raita (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1392 kcal
  • Fett 79 g
  • Karbohydrater 115 g
  • Protein 55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brødet kan ristes i en brødrister hvis du har det. Da trenger du ikke å sette på stekeovnen. Del et hvitløksfedd i to, og gni det over brødet når det er ferdigstekt. Det gir en god og mild hvitløkssmak.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Kylling tikka masala: Skjær kyllingen i biter. Behold gjerne fettet på for bedre smak. Skrell og finhakk hele løken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen. Ha i halvparten av løken, og stek videre i et par minutter, til løken er blank. Tilsett ønsket mengde av tikka masala-pasten, og fres det hele raskt i pannen. Smak gjerne til med mer av pasten. Tilsett 1 dl vann, kok opp, og la det småkoke i omtrent 1 minutt. Ha i kremfløten, og la gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt, pepper og litt sukker.  
  4. Kachumbersalat: Skyll resten av løken godt i kaldt vann, slik at den ikke blir så sterk. Skyll tomaten og agurken, og kutt dem i terninger. Del chilien i to på langs, fjern frøene, og finhakk den. Skyll, tørk og finhakk korianderen. Ha løken, tomaten og agurken i en serveringsskål, og vend inn chilien, korianderen og saft fra sitronen. Smak til med salt og pepper. 
  5. Rustikke multibrød: Stek de rustikke multibrødene som anvist på pakken.
  6. Tilbehør: Server raitaen til retten.