Karbonader med løk, tyttebærglasert eple, steinsoppsaus og potetskiver med grønnkål
20-30
Glutenfri

Karbonader med løk, tyttebærglasert eple, steinsoppsaus og potetskiver med grønnkål

Syrlig tyttebærglasert eple og søt pannestekt løk er det perfekte tilbehøret til den tradisjonelle karbonaden.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • smør

Potetskiver med grønnkål

poteter
Poteter
350 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
brokkolistilker og grønnkål
Brokkolistilker og grønnkål
200 g

Stekt løk

gul løk
Gul løk
1 stk

Saftige karbonader

grove karbonader m/løk
Grove karbonader m/løk (Melk, Laktose)
360 g

Tyttebærglasert eple

grønt eple
Grønt eple
½–1 stk
rørte tyttebær
Rørte tyttebær
½–1 pakke

Steinsoppsaus

steinsoppsaus
Steinsoppsaus (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 800 kcal
  • Fett 46 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også ha litt pepper i sausen. Rist hele pepperkorn i en tørr stekepanne på middels varme i 4–5 minutter, det gir pepperen en mildere smak. Knus pepperkornene, og smak til sausen med dem.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Potetskiver med grønnkål: Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og hvitløken i ovnen i omtrent 20 minutter.  
  3. Stekt løk: Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter, eller til den er myk og lett gyllen. Krydre med salt og pepper, og ha løken over i en serveringsskål.   
  4. Saftige karbonader og potetskiver med grønnkål: Ha litt smør i stekepannen, og stek karbonadene på middels høy varme i omtrent 1 minutt på hver side. Ha karbonadene over på stekebrettet med potetene. Bland grønnkål- og brokkoliblandingen med potetene. Stek det hele videre i omtrent 5 minutter, til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø. 
  5. Tyttebærglasert eple: Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp stekepannen, og ha i litt olje. Stek eplet på høy varme i 30 sekunder, og vend inn tyttebærene.  
  6. Steinsoppsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
  7. Vel bekomme!