Laks tataki med fullkornsris, vårløk og curry- og mangodressing
35-45
Roede
Laktosefri

Laks tataki med fullkornsris, vårløk og curry- og mangodressing

Laks tataki er en smaksrik japansk sushirett, der fisken er stekt hurtig slik at den fortsatt er rå i midten. En populær, inspirerende og god rett.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • sukker
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • salt

Fullkornsris

fullkornsris
Fullkornsris
125 g

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Sukker
2 ss
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl

Grønnsaker

agurk
Agurk
1 stk
vårløk
Vårløk
½ pakke
gulrøtter
Gulrøtter
200 g

Laks tataki med sesamfrø og ponzusaus

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
½–1 pakke

Tilbehør

koriander
Koriander
1 bunt
lime
Lime
1 stk
curry- og mangodressing
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 827 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 89 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tataki er en metode hvor fisken stekes raskt på utsiden, og kjernen beholdes rå. Sett fisken i kjøleskapet i 5 minutter, da kan du enklere skjære fisken i skiver, om du ønsker. Soyasaus og srirachasaus smaker nydelig til denne retten.

  1. Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Kok opp 1 dl vann, 2 ss sukker, ½ dl eddik og litt salt i en kjele. Ta kjelen av varmen, og la løken trekke i laken i minst 10 minutter før servering.
  3. Grønnsaker: Skyll agurken og vårløken, og skrell gulrøttene. Kutt agurken, vårløken og gulrøttene i tynne strimler, og fordel dem utover en tallerken.
  4. Laks tataki med sesamfrø og ponzusaus: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og stek fisken i 15–20 sekunder på alle sider (se tips). Stek fisken lenger om du ønsker det. Rist sesamfrøene i den samme stekepannen, i et par minutter, til de er gylne. Topp fisken med sesamfrøene og ponzusausen.
  5. Tilbehør: Skyll og tørk korianderen. Kutt limen i båter. Server korianderen, limen og curry- og mangodressingen til retten.
  1. Ris: 100 g Laks: 125 g Grønnsaker: 150 g Currydressing: 1 ts Ponzusaus: 1 ss Energiinnhold: ca.550 kcal.