35-45
Roede
Laktosefri
Laks tataki med fullkornsris, vårløk og curry- og mangodressing
Laks tataki er en smaksrik japansk sushirett, der fisken er stekt hurtig slik at den fortsatt er rå i midten. En populær, inspirerende og god rett.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- vann
- sukker
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- salt
Fullkornsris
Fullkornsris
125 g
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Sukker
2 ss
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Grønnsaker
Agurk
1 stk
Vårløk
½ pakke
Gulrøtter
200 g
Laks tataki med sesamfrø og ponzusaus
Laksefilet (Fisk)
270 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Ponzusaus (Soya, Hvete)
½–1 pakke
Tilbehør
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 827 kcal
- Fett 36 g
- Karbohydrater 89 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tataki er en metode hvor fisken stekes raskt på utsiden, og kjernen beholdes rå. Sett fisken i kjøleskapet i 5 minutter, da kan du enklere skjære fisken i skiver, om du ønsker. Soyasaus og srirachasaus smaker nydelig til denne retten.
- Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Kok opp 1 dl vann, 2 ss sukker, ½ dl eddik og litt salt i en kjele. Ta kjelen av varmen, og la løken trekke i laken i minst 10 minutter før servering.
- Grønnsaker: Skyll agurken og vårløken, og skrell gulrøttene. Kutt agurken, vårløken og gulrøttene i tynne strimler, og fordel dem utover en tallerken.
- Laks tataki med sesamfrø og ponzusaus: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og stek fisken i 15–20 sekunder på alle sider (se tips). Stek fisken lenger om du ønsker det. Rist sesamfrøene i den samme stekepannen, i et par minutter, til de er gylne. Topp fisken med sesamfrøene og ponzusausen.
- Tilbehør: Skyll og tørk korianderen. Kutt limen i båter. Server korianderen, limen og curry- og mangodressingen til retten.
- Ris: 100 g Laks: 125 g Grønnsaker: 150 g Currydressing: 1 ts Ponzusaus: 1 ss Energiinnhold: ca.550 kcal.