Fullkornspasta med carbonarasaus, pestostekt kylling og brokkoli
25-35
Roede

Fullkornspasta med carbonarasaus, pestostekt kylling og brokkoli

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • pastavann
  • olje
  • salt
  • pepper

Fullkornspasta og carbonarasaus

fullkornslinguine
Fullkornslinguine (Hvete)
150–200 g
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 pakke
eggeplommer
Eggeplommer (Egg)
2 stk
Pastavann
1–2 dl

Kylling og basilikumpesto

gul løk
Gul løk
1 stk
brokkoli
Brokkoli
½ stk
kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
300 g
basilikumpesto
Basilikumpesto (Egg, Melk)
½–1 pakke
Olje
1 ts

Servering

tomat
Tomat
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 913 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 96 g
  • Protein 60 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ta vare på eggehviten i en matboks i kjøleskapet, og bruk den i en omelett innen et par dager eller frys dem til neste gang du trenger dem.

  1. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av pastaen. 
  2. Fullkornspasta og carbonarasaus: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Hell vannet av den ferdigkokte pastaen, men ta vare på omtrent 2 dl av pastavannet i et desilitermål. Ha pastaen tilbake i kjelen. 
  3. Kylling og basilikumpesto: Skrell og kutt løken i skiver. Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i biter.
  4. Kylling og basilikumpesto, fortsettelse: Varm opp en stor stekepanne eller vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og tilsett så løken og brokkolibukettene. Stek videre i 3–4 minutter, under omrøring. Vend inn basilikumpestoen. Krydre med litt salt og pepper. 
  5. Fullkornspasta og carbonarasaus, fortsettelse: Knekk eggene, skill eggeplommene fra eggehviten (se tips) og riv Grana Padano osten. Bland sammen eggeplommene og den finrevne osten i en skål. Ha kjelen med pastaen på middels varme. Bland sammen pastaen og eggeblandingen. Spe på med 1–2 dl av pastavannet. Smak til med salt og nykvernet pepper. 
  6. Servering: Skyll og kutt tomaten i terninger. Server pastaen med carbonarasausen, og topp med den pestostekte kyllingen, brokkolien og tomatterningene.  
  1. Pasta: 100 g Kylling: 125 g Grønnsaker: 150 g Pesto: 1 ss Energiinnhold: ca. 520 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).