Salsa verde- og appelsinbakt kyllinglår med quinoa og pannestekt squash
20-30
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Salsa verde- og appelsinbakt kyllinglår med quinoa og pannestekt squash

Ingredienser

Allergener
  • Soya

Basisvarer

  • vann
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper

Quinoa

quinoamiks
Quinoamiks
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
3 dl

Salsa verde- og appelsinkylling

salsa verde
Salsa verde
½ pakke
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke
appelsin
Appelsin
½ stk
grillede kyllinglår med Provencekrydder
Grillede kyllinglår med Provencekrydder
430 g
Soyasaus (Soya)
2 ss
Vann
½ dl

Stekte grønnsaker

rødløk
Rødløk
½ stk
squash
Squash
1 stk
Olje
1 ts

Appelsin- og tomatsalat

appelsin
Appelsin
½ stk
tomater
Tomater
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 745 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 53 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kyllinglårene er ferdigstekte, og trenger derfor bare å gjennomvarmes før servering. De kan også grilles. Det smaker godt med tørkede rosiner eller aprikoser i quinoaen.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Quinoa: Kok opp 3 dl vann og buljongen i en kjele. Skyll quinoaen i et dørslag, og la den småkoke under lokk på lav varme i omtrent 15 minutter. Sil av vannet, og la quinoaen dampe av seg i 5 minutter før servering.
  3. Salsa verde- og appelsinkylling: Bland sammen salsa verden, det tyrkiske krydderet, saften fra halve appelsinen, 2 ss soyasaus og ½ dl vann i en skål. Legg kyllinglårene i en ildfast form, og fordel sausen over. Stek kyllinglårene i ovnen i omtrent 15 minutter. 
  4. Stekte grønnsaker: Skrell og del rødløken i båter. Skyll squashen. Del den først i to, og deretter i skiver på skrått. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i omtrent 5 minutter, eller til de er gylne. Krydre med litt salt og pepper. 
  5. Appelsin- og tomatsalat: Kutt tomatene og resten av appelsinen i terninger. Bland det sammen i en liten skål. Krydre med litt salt og pepper. 
  6. God middag!
  1. Kyllinglår: 1 stk Quinoa: 100 g Grønnsaker: 125 g Sjy: 2 ss Energiinnhold: ca. 540 kcal.