20-30
Roede
Laktosefri
Glutenfri
Salsa verde- og appelsinbakt kyllinglår med quinoa og pannestekt squash
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Soya
Basisvarer
- vann
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Quinoa
Quinoamiks
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Salsa verde- og appelsinkylling
Salsa verde
½ pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Appelsin
½ stk
Grillede kyllinglår med Provencekrydder
430 g
Soyasaus (Soya)
2 ss
Vann
½ dl
Stekte grønnsaker
Rødløk
½ stk
Squash
1 stk
Olje
1 ts
Appelsin- og tomatsalat
Appelsin
½ stk
Tomater
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 745 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 53 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kyllinglårene er ferdigstekte, og trenger derfor bare å gjennomvarmes før servering. De kan også grilles. Det smaker godt med tørkede rosiner eller aprikoser i quinoaen.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Quinoa: Kok opp 3 dl vann og buljongen i en kjele. Skyll quinoaen i et dørslag, og la den småkoke under lokk på lav varme i omtrent 15 minutter. Sil av vannet, og la quinoaen dampe av seg i 5 minutter før servering.
- Salsa verde- og appelsinkylling: Bland sammen salsa verden, det tyrkiske krydderet, saften fra halve appelsinen, 2 ss soyasaus og ½ dl vann i en skål. Legg kyllinglårene i en ildfast form, og fordel sausen over. Stek kyllinglårene i ovnen i omtrent 15 minutter.
- Stekte grønnsaker: Skrell og del rødløken i båter. Skyll squashen. Del den først i to, og deretter i skiver på skrått. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i omtrent 5 minutter, eller til de er gylne. Krydre med litt salt og pepper.
- Appelsin- og tomatsalat: Kutt tomatene og resten av appelsinen i terninger. Bland det sammen i en liten skål. Krydre med litt salt og pepper.
- God middag!
- Kyllinglår: 1 stk Quinoa: 100 g Grønnsaker: 125 g Sjy: 2 ss Energiinnhold: ca. 540 kcal.