Rød vegetarcurry med bønner, koriander og villrisblanding
20-30
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Rød vegetarcurry med bønner, koriander og villrisblanding

Currypasten i denne retten har litt sting. Kombinert med kokosmelk, blir dette en smaksrik saus, til en mettende og sunn vegetargryte.

Ingredienser

Allergener
  • Peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • soyasaus
  • sukker
  • salt

Villrisblanding

villrisblanding
Villrisblanding
125 g

Rød curry

rødløk
Rødløk
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
pak choy
Pak choy
1 stk
hvite bønner
Hvite bønner
1 boks
maisstivelse
Maisstivelse
1 pakke
rød currypaste
Rød currypaste
½–2 ss
edamamebønner
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
kokosmelk
Kokosmelk
1 liten boks
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Olje
1 ts
Soyasaus (Soya)
2 ss
Sukker
½ ts

Tilbehør

koriander
Koriander
1 bunt
lime
Lime
1 stk
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 717 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 91 g
  • Protein 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Currypasten har litt sting, så smak deg fram med den. Tilsett mer kokosmelk i curryen hvis du ønsker mer saus.

  1. Villrisblanding: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Rød curry: Skrell rødløken, rens paprikaen, og skyll pak choyen. Kutt rødløken, paprikaen og pak choyen i strimler. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Rør ut maisstivelsen i 3 dl vann. 
  3. Rød curry, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek rødløken og ønsket mengde av currypasten i omtrent 3 minutter, til den er blank (se tips). Tilsett de hvite bønnene, edamamebønnene, kokosmelken og grønnsaksbuljongen. Visp inn vannet med maisstivelsen, og kok opp. La det hele småkoke i omtrent 5 minutter. Tilsett resten av grønnsakene, og kok i 3 minutter til. Smak til med 2 ss soyasaus, mer av currypasten og ½ ts sukker.
  4. Tilbehør: Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Del limen båter. Server korianderen, limen og peanøttene til retten.
  1. Curry: 400 g Ris: 100 g Peanøtter: 1 ts Energiinnhold: ca. 490 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).