Vegetarisk hvit pizza med rødbeteskiver, valnøtter, syltet rødløk og dill
20-30
Vegetar

Vegetarisk hvit pizza med rødbeteskiver, valnøtter, syltet rødløk og dill

En rask, sunn og god vegetarisk surdeigspizza. Søt rødbete og syrlig rødløk er kanskje utradisjonell topping, men denne pizzaen bør du smake-.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • valnøtter,
  • melk,
  • nøtter

Basisvarer

  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Rødbetepizza

rødbeter
Rødbeter
2 stk
honning
Honning
1 pakke
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke
valnøtter
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
1 pakke
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
1 pakke
pizzabunner
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
revet ost
Revet ost (Melk)
100 g

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Topping

dill
Dill
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1154 kcal
  • Fett 61 g
  • Karbohydrater 114 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 250 grader varmluft.
  2. Rødbetepizza: Skrell og kutt rødbetene i skiver. Fordel rødbetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, honningen, balsamicovinaigretten, salt og pepper. Stek rødbetene i ovnen i 15 minutter. Grovhakk valnøttene, og strø dem over rødbetene når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
  3. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
  4. Rødbetepizza, fortsettelse: Fordel crème fraîchen jevnt utover pizzabunnene, og strø over den revne osten. Stek pizzaene nederst i ovnen i 8–10 minutter. 
  5. Topping: Grovhakk dillen. Topp pizzaene med de ovnsbakte rødbeteskivene, den syltede rødløken, valnøttene, dillen og litt olivenolje.