20-30
Vegetar
Vegetarisk hvit pizza med rødbeteskiver, valnøtter, syltet rødløk og dill
En rask, sunn og god vegetarisk surdeigspizza. Søt rødbete og syrlig rødløk er kanskje utradisjonell topping, men denne pizzaen bør du smake-.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- valnøtter,
- melk,
- nøtter
Basisvarer
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
Rødbetepizza
Rødbeter
2 stk
Honning
1 pakke
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
1 pakke
Crème fraîche (Melk, Laktose)
1 pakke
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
Revet ost (Melk)
100 g
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Topping
Dill
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1154 kcal
- Fett 61 g
- Karbohydrater 114 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 250 grader varmluft.
- Rødbetepizza: Skrell og kutt rødbetene i skiver. Fordel rødbetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, honningen, balsamicovinaigretten, salt og pepper. Stek rødbetene i ovnen i 15 minutter. Grovhakk valnøttene, og strø dem over rødbetene når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
- Rødbetepizza, fortsettelse: Fordel crème fraîchen jevnt utover pizzabunnene, og strø over den revne osten. Stek pizzaene nederst i ovnen i 8–10 minutter.
- Topping: Grovhakk dillen. Topp pizzaene med de ovnsbakte rødbeteskivene, den syltede rødløken, valnøttene, dillen og litt olivenolje.