Gulrot- og ingefærsuppe med kikerter, nanbrød og fetakrem
20-30
Vegetar

Gulrot- og ingefærsuppe med kikerter, nanbrød og fetakrem

Denne suppen har en perfekt balanse av smaker. Søt gulrot, syrlig lime, hvitløk, ingefær og mild kokosmelk. Nanbrødene er gode å dyppe i suppen.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Gulrot- og ingefærsuppe

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
ingefær
Ingefær
1 bit
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
kokosmelk
Kokosmelk
1 liten boks
lime
Lime
½ stk
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
75 g
Vann
4 dl

Kikerter

kikerter
Kikerter
1 pakke
maisstivelse
Maisstivelse
1 pakke
garam masala
Garam masala
1 pakke

Fetakrem

fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
75 g
lime
Lime
½ stk

Tilbehør

nanbrød
Nanbrød (Hvete, Rug)
1 pakke
koriander
Koriander
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 966 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 110 g
  • Protein 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag hvitløksnanbrød! Pensle nanbrødene med litt smør, og strø over finhakket hvitløk når det gjenstår 2 minutter av steketiden.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
  2. Gulrot- og ingefærsuppe: Skrell og kutt gulrøttene i mindre biter. Skrell løken og hvitløken. Kutt løken i terninger og hvitløken i skiver. Skrell ingefæren med en teskje, og riv den på den fine siden av et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha gulrøttene, løken, ingefæren og hvitløken i kjelen, og stek det hele i omtrent 2 minutter. Tilsett grønnsaksbuljongen, 4 dl vann og kokosmelken. La suppen småkoke i omtrent 10 minutter, eller til gulrøttene er møre. 
  3. Kikerter: Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Tørk kikertene godt med et kjøkkenhånkle, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn maisstivelsen, garam masala-krydderet, litt olje, salt og pepper. Stek kikertene i ovnen i omtrent 10 minutter. 
  4. Fetakrem: Ha fetaosten og crème fraîchen i en skål, og mos det sammen med en gaffel til en grov krem. Smak til med litt saft fra halve limen, litt salt og pepper. 
  5. Tilbehør: Tilbered nanbrødene som anvist på pakken. Skyll, tørk og grovhakk korianderen.     
  6. Gulrot- og ingefærsuppe, fortsettelse: Ta kjelen av varmen, og kjør suppen jevn med en stavmikser. Rør inn crème fraîchen. Smak til med salt, pepper og saften fra resten av limen.
  7. Servering: Server suppen i skåler, og topp med kikertene og korianderen. Server nanbrødene og fetakremen til retten.