Posjert torskefilet med ovnsbakte rødbete- og potetbåter, sellerirotpuré og løksmør
35-45
Laktosefri
Glutenfri

Posjert torskefilet med ovnsbakte rødbete- og potetbåter, sellerirotpuré og løksmør

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • salt
  • vann
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper

Ovnsbakte rødbete- og potetbåter

rødbete
Rødbete
1 stk
poteter
Poteter
350 g

Posjert torskefilet

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g
Salt
1 ss
Vann
1 l

Sellerirotpuré

sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g

Brunet løksmør

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 399 kcal
  • Fett 12 g
  • Karbohydrater 38 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk hansker når du skreller og kutter rødbetene, de gir fra seg mye farge.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp omtrent 1 liter vann i en kjele til fisken.   
  2. Ovnsbakte rødbete- og potetbåter: Skrell og kutt rødbeten i båter. Skyll og kutt potetene i båter. Fordel rødbeten og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rødbetene og potetene midt i ovnen i omtrent 30 minutter.   
  3. Posjert torskefilet: Tilsett 1 ss salt i kjelen. Ha fisken i kjelen, og skru ned til lav varme. Vannet skal helst ikke koke, men være rett under kokepunktet. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
  4. Sellerirotpuré: Skjær skallet av selleriroten, og kutt den i store terninger. Ha sellerirotterningene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok selleriroten i omtrent 10 minutter. Sil vannet av selleriroten, men spar på litt av kokevannet. Kjør selleriroten og kokevannet til en puré med en stavmikser. Smak til med salt. 
  5. Brunet løksmør: Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele med 2 ss smør til middels høy varme. Stek løken i smøret i 4–5 minutter, eller til det hele er nøttebrunt. 
  6. God middag!