20-30
Paprikakremet kyllingpasta med spinat
Kremet pasta med saftig kylling og søt paprika. En nydelig hverdagsmiddag for hele familien.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
Linguine
Pasta (Hvete)
200 g
Paprikasaus
Rød paprika
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Chipotlemiks
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Matfløte (Melk, Laktose)
2 dl
Pannestekt kylling, paprika og spinat
Spinat
50 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Rød paprika
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 874 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 81 g
- Protein 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett gjerne litt soyasaus sammen med kyllingen det siste minuttet av steketiden for mer smak.
- Linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
- Paprikasaus: Rens paprikaen. Kutt halve paprikaen i grove biter, og den andre halvdelen i små terninger. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll spinaten i kaldt vann.
- Paprikasaus, fortsettelse: Varm opp en middels stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek den grovkuttede paprikaen, løken og hvitløken i omtrent 5 minutter, til grønnsakene er litt møre. Ha i buljongen, matfløten og ¼ av pakken med chipotlemiksen. Kok paprikasausen i 5 minutter, og kjør den jevn med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og mer av chipotlemiksen.
- Pannestekt kylling, paprika og spinat: Skjær kyllingen i mindre biter. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 5–6 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Smak til med salt og pepper. Ha i spinaten og resten av paprikaen når det gjenstår 2 minutter av steketiden. Smak til med salt og pepper.
- Servering: Bland pastaen med paprikasausen, kyllingen, paprikaen og spinaten før servering.