Maispanerte fiskekaker med sesam- og ingefærstekt brokkoli og curry- og mangodressing
30-40
Glutenfri

Maispanerte fiskekaker med sesam- og ingefærstekt brokkoli og curry- og mangodressing

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • smør
  • salt

Kokte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Råkostsalat

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
lime
Lime
½ stk

Maispanerte fiskekaker

egg
Egg (Egg)
1 stk
panering
Panering
75 g
fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g

Sesam- og ingefærstekt brokkoli

brokkoli
Brokkoli
½ stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
ingefær
Ingefær
1 bit
Soyasaus (Soya)
1 ss
Smør (Melk)
1 ss

Til servering

lime
Lime
½ stk
curry- og mangodressing
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 806 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke ønsker å panere fiskekakene kan du steke paneringen gyllent i litt smør og strø dette over retten som en sprø topping. Du kan også koke gulrøttene sammen med potetene for raskere tilberedning.

  1. Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. 
  2. Råkostsalat: Skrell gulrøttene, og riv dem på den grove siden av et rivjern. Ha de revne gulrøttene i en bolle, og smak til med salt, pepper og litt saft fra limen (se tips).
  3. Maispanerte fiskekaker: Knekk egget i en skål, og visp det sammen med litt salt. Ha paneringen på en stor tallerken eller i en frysepose. Vend fiskekakene først i eggeblandingen, og deretter i paneringen. 
  4. Sesam- og ingefærstekt brokkoli: Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell ingefæren, og finriv den på et rivjern. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek brokkolien i 3–4 minutter, til den er gyllen. Ha i sesamfrøene og stek videre 1 minutt. Skru ned varmen, og vend inn 1 ss soyasaus og halvparten av ingefæren.
  5. Maispanerte fiskekaker, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fiskekakene 1–2 minutter på hver side, eller til de er gyllne og sprø.
  6. Til servering: Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene og curry- og mangodressingen til retten.