30-40
Glutenfri
Maispanerte fiskekaker med sesam- og ingefærstekt brokkoli og curry- og mangodressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- melk,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- smør
- salt
Kokte poteter
Småpoteter
300 g
Råkostsalat
Gulrøtter
2 stk
Lime
½ stk
Maispanerte fiskekaker
Egg (Egg)
1 stk
Panering
75 g
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g
Sesam- og ingefærstekt brokkoli
Brokkoli
½ stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Ingefær
1 bit
Soyasaus (Soya)
1 ss
Smør (Melk)
1 ss
Til servering
Lime
½ stk
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 806 kcal
- Fett 36 g
- Karbohydrater 83 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ikke ønsker å panere fiskekakene kan du steke paneringen gyllent i litt smør og strø dette over retten som en sprø topping. Du kan også koke gulrøttene sammen med potetene for raskere tilberedning.
- Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte.
- Råkostsalat: Skrell gulrøttene, og riv dem på den grove siden av et rivjern. Ha de revne gulrøttene i en bolle, og smak til med salt, pepper og litt saft fra limen (se tips).
- Maispanerte fiskekaker: Knekk egget i en skål, og visp det sammen med litt salt. Ha paneringen på en stor tallerken eller i en frysepose. Vend fiskekakene først i eggeblandingen, og deretter i paneringen.
- Sesam- og ingefærstekt brokkoli: Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell ingefæren, og finriv den på et rivjern. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek brokkolien i 3–4 minutter, til den er gyllen. Ha i sesamfrøene og stek videre 1 minutt. Skru ned varmen, og vend inn 1 ss soyasaus og halvparten av ingefæren.
- Maispanerte fiskekaker, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fiskekakene 1–2 minutter på hver side, eller til de er gyllne og sprø.
- Til servering: Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene og curry- og mangodressingen til retten.