Posjert laksefilet med kokte poteter, ovnsbakte gulrøtter med spinat og appelsinsaus
15-20

Posjert laksefilet med kokte poteter, ovnsbakte gulrøtter med spinat og appelsinsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • olje
  • pepper

Kokte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Ovnsbakte gulrøtter med spinat

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
spinat
Spinat
50 g

Appelsinsaus

kremet appelsinsaus
Kremet appelsinsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
½–1 pakke

Posjert laksefilet

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Vann
1 l
Salt
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 584 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 43 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også helle appelsinsausen over i en kjele, og varme den opp under omrøring. Smak også til sausen med litt finhakkede urter hvis du har.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Kok opp en kjele med 1 liter vann og ½ ss salt til fisken.
  2. Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Ovnsbakte gulrøtter med spinat: Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skyll spinaten. Ha gulrøttene over i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i 10–12 minutter. Vend inn spinaten når gulrøttene er ferdig stekt.
  4. Appelsinsaus: Legg posen med sausen i en kjele, og dekk den med vann. Kok opp, og la posen med sausen småkoke i vannet på lav varme i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar (se tips).  
  5. Posjert laksefilet: Skru ned varmen på kjelen fra punkt 1 til lav varme. Ha fisken i kjelen, og la den trekke i vannet i 7–8 minutter, til fisken så vidt er gjennomkokt, eller til den flaker seg ved et lett trykk. 
  6. Nyt måltidet!