15-20
Posjert laksefilet med kokte poteter, ovnsbakte gulrøtter med spinat og appelsinsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- vann
- salt
- olje
- pepper
Kokte poteter
Småpoteter
300 g
Ovnsbakte gulrøtter med spinat
Gulrøtter
400 g
Spinat
50 g
Appelsinsaus
Kremet appelsinsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Posjert laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Vann
1 l
Salt
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 584 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 43 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også helle appelsinsausen over i en kjele, og varme den opp under omrøring. Smak også til sausen med litt finhakkede urter hvis du har.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Kok opp en kjele med 1 liter vann og ½ ss salt til fisken.
- Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Ovnsbakte gulrøtter med spinat: Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skyll spinaten. Ha gulrøttene over i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i 10–12 minutter. Vend inn spinaten når gulrøttene er ferdig stekt.
- Appelsinsaus: Legg posen med sausen i en kjele, og dekk den med vann. Kok opp, og la posen med sausen småkoke i vannet på lav varme i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar (se tips).
- Posjert laksefilet: Skru ned varmen på kjelen fra punkt 1 til lav varme. Ha fisken i kjelen, og la den trekke i vannet i 7–8 minutter, til fisken så vidt er gjennomkokt, eller til den flaker seg ved et lett trykk.
- Nyt måltidet!