Kremet linguine med spicy arrabiatasaus, squash og pinjekjerner
20-30
Vegetar

Kremet linguine med spicy arrabiatasaus, squash og pinjekjerner

Arrabiata betyr sint på italiensk, og beskriver rettens sterke smaker. Denne sausen, med frisk chili og hvitløk, er perfekt til kremet linguine.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • pastavann
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
  • olje
  • sukker

Ovnsbakt squash og pinjekjerner

squash
Squash
1 stk
pinjekjerner
Pinjekjerner
1 pakke

Arrabiatasaus

rødløk
Rødløk
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rød chili
Rød chili
½ stk
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
moste tomater
Moste tomater
350 ml

Kremet linguine

linguine
Linguine (Hvete)
200 g
egg
Egg (Egg)
2 stk
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Pastavann
½ dl

Topping

gressløk
Gressløk
1 pakke
fersk mozzarella
Fersk mozzarella (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 862 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 89 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også kjøre tomatsausen glatt med en stavmikser. Spar gjerne på eggehvitene, og bruk dem i en omelett.

  1. Varm opp stekeovnen til 240 grader varmluft.
  2. Ovnsbakt squash og pinjekjerner: Skyll og kutt squashen i ½ cm tykke skiver. Fordel squashen utover kjøkkenpapir eller et kjøkkenhåndkle, og strø over litt salt. La squashen ligge i omtrent 5 minutter, og tørk av saltet.
  3. Ovnsbakt squash og pinjekjerner, fortsettelse: Fordel squashen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og pepper. Stek squashen i ovnen i 12–15 minutter, til den er gyllen. Strø pinjekjernene over squashen når det gjenstår 3 minutter av squashens steketid.
  4. Arrabiatasaus: Skrell og finhakk rødløken og hvitløken. Rens og finhakk chilien. Varm opp en stor kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, basilikum- og oreganokrydderet og ønsket mengde av chilien i 2 minutter. Ha i de moste tomatene, og la det hele småkoke i 10–12 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker (se tips).
  5. Kremet linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Hell vannet av pastaen, men spar på omtrent ½ dl av pastavannet. Ha pastaen tilbake i kjelen. Knekk eggene, og skill eggeplommene fra eggehvitene. Bland eggeplommene, crème fraîchen og litt pepper i en bolle. 
  6. Kremet linguine, fortsettelse: Sett kjelen med pastaen på en kokeplate på middels varme, og vend inn den kremede eggeblandingen. Varm det hele opp under omrøring, til blandingen har tyknet. Spe på med pastavannet, litt etter litt, til blandingen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
  7. Topping: Skyll, tørk og finhakk gressløken. Dryss gressløken og riv mozzarellaen over retten ved servering.