15-20
Glutenfri
Kjøttboller med fløtesaus, kokte poteter, dampet kål og rørte tyttebær
Dette er en norsk klassiker de fleste er kjent med. Dypp de gode kjøttbollene i fløtesausen og deretter i de rørte tyttebærene. Nam!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- hvetemel
- salt
- smør
- olje
Kokte poteter
Småpoteter
300 g
Hjemmelagde kjøttboller
Kjøttdeig av svin
300 g
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Salt
½ ts
Dampet kål og gulrøtter
Hodekål
300 g
Gulrøtter
400 g
Smør (Melk)
1 ss
Fløtesaus
Fløtesaus (Melk, Laktose)
220 g
Tilbehør
Rørte tyttebær
60 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 709 kcal
- Fett 32 g
- Karbohydrater 65 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke kjøttbollene i stekepannen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 6–7 minutter, til de har fått en jevn stekeskorpe.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Hjemmelagde kjøttboller: Bland sammen kjøttdeigen, 1 ss hvetemel og ½ ts salt i en bolle. Ha litt vann på hendene, og form kjøttboller av kjøttdeigen. Legg kjøttbollene i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen i 10–12 minutter.
- Dampet kål og gulrøtter: Kutt hodekålen i båter. Skrell og kutt gulrøttene i to på langs, og så i biter på skrå. Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Vannet skal bare så vidt dekke grønnsakene. Ha i kålen, gulrøttene og 1 ss smør. Damp grønnsakene under lokk i 6–7 minutter.
- Fløtesaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.