Kjøttboller med fløtesaus, kokte poteter, dampet kål og rørte tyttebær
15-20
Glutenfri

Kjøttboller med fløtesaus, kokte poteter, dampet kål og rørte tyttebær

Dette er en norsk klassiker de fleste er kjent med. Dypp de gode kjøttbollene i fløtesausen og deretter i de rørte tyttebærene. Nam!

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • hvetemel
  • salt
  • smør
  • olje

Kokte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Hjemmelagde kjøttboller

kjøttdeig av svin
Kjøttdeig av svin
300 g
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Salt
½ ts

Dampet kål og gulrøtter

hodekål
Hodekål
300 g
gulrøtter
Gulrøtter
400 g
Smør (Melk)
1 ss

Fløtesaus

fløtesaus
Fløtesaus (Melk, Laktose)
220 g

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
60 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 709 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 65 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke kjøttbollene i stekepannen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 6–7 minutter, til de har fått en jevn stekeskorpe.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Hjemmelagde kjøttboller: Bland sammen kjøttdeigen, 1 ss hvetemel og ½ ts salt i en bolle. Ha litt vann på hendene, og form kjøttboller av kjøttdeigen. Legg kjøttbollene i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen i 10–12 minutter.
  4. Dampet kål og gulrøtter: Kutt hodekålen i båter. Skrell og kutt gulrøttene i to på langs, og så i biter på skrå. Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Vannet skal bare så vidt dekke grønnsakene. Ha i kålen, gulrøttene og 1 ss smør. Damp grønnsakene under lokk i 6–7 minutter.
  5. Fløtesaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  6. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.