30-40
Pasta al forno med salsicciadeig og italiensk salat
«Al forno» betyr bakt i ovnen. Dette kan minne om lasagne, men her får du aromatisk salsicciakjøtt og fine pastasløyfer istedenfor det tradisjonelle fyllet.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- sukker
- salt
- pepper
- olje
Farfalle
Pasta (Hvete)
200 g
Pasta al forno
Gul løk
1 stk
Salsicciadeig
300 g
Tomatsausbase
1 pakke
Basilikum og oregano
1 pose
Bechamelsaus (Melk, Laktose)
250 g
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Vann
2 dl
Sukker
1 ts
Italiensk salat
Rødkål
300 g
Ruccola
50 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1154 kcal
- Fett 52 g
- Karbohydrater 116 g
- Protein 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland kjøttsausen inn i pastaen slik at den fordeler seg godt. Du kan servere pastaretten uten å gratinere den, med pastasausen til pastaen. Fersk basilikum er kjempegodt til denne pastaretten.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Farfalle: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
- Pasta al forno: Skrell og grovhakk løken. Varm opp en vid kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter. Ha løken i pannen, og stek det hele i omtrent 5 minutter, rør om underveis. Tilsett tomatsausbasen og 2 dl vann. Kok opp, og la sausen småkoke i omtrent 2 minutter. Smak til med basilikum- og oreganokrydderet, 1 ts sukker, salt og pepper.
- Pasta al forno, fortsettelse: Ha den kokte pastaen i en smurt ildfast form. Fordel kjøttsausen og bechamelsausen over pastaen, og topp med Grande Premium-osten. Stek pastaen i ovnen i omtrent 10 minutter.
- Italiensk salat: Skyll og kutt rødkålen i tynne strimler. Skyll og tørk ruccolaen. Bland sammen rødkålen og ruccolaen i en salatbolle, eller på et serveringsfat. Vend inn balsamicovinaigretten og saft fra sitronen. Smak til med salt og pepper.
- Buona cena!