Brennende kjærlighet med stekt kjøttpølse, bacon og rødbete
25-35
Glutenfri

Brennende kjærlighet med stekt kjøttpølse, bacon og rødbete

Brennende kjærlighet er en klassisk dansk rett som kan serveres med rødbeter, syltede agurker eller en god sennep.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • melk
  • soyasaus
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
1 dl

Ovnsbakt rødbete og brokkoli

rødbete
Rødbete
1 stk
brokkoli
Brokkoli
½–1 stk

Stekte kjøttpølser

magre kjøttpølser
Magre kjøttpølser (Sulfitt, Sennep, Melk, Laktose)
400 g

Bacon- og løksjy

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
baconterninger
Baconterninger
75 g
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Sukker
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 713 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 52 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også skrelle potetene hvis du ønsker en litt jevnere potetmos.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Potetmos: Kok potetene i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
  3. Ovnsbakt rødbete og brokkoli: Skrell og kutt rødbeten i terninger. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i terninger. Fordel rødbeten og brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
  4. Stekte kjøttpølser: Skjær pølsene i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pølsene i 2–3 minutter, til de er lett gylne. Ha pølsene over i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie, slik at pølsene holder seg varme frem til servering.   
  5. Bacon- og løksjy: Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Varm opp stekepannen til middels varme. Stek baconet i omtrent 4 minutter, til det er sprøtt. Ha i sjalottløken, og stek videre i omtrent 3 minutter, til løken er blank. Tilsett 1 ss smør, 1 ss soyasaus og ½ ss sukker, og stek det hele i 2 minutter til.
  6. Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  7. Vel bekomme!