25-35
Roede
Glutenfri
Kyllingfilet med ovnsbakte grønnsaker, grønnkål og urtesaus
Saftig kyllingfilet med sesongens rotgrønnsaker og urtesaus er hverdagsluksus for hele familien.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte grønnsaker
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot (Selleri)
300 g
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Olje
1 ss
Ovnsbakt kylling
Kyllingfilet
300 g
Olje
1 ts
Urtesaus
Urtesaus (Melk, Laktose)
1 pakke
Stekt grønnkål
Grønnkål
50 g
Lime
½ stk
Olje
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 551 kcal
- Fett 19 g
- Karbohydrater 50 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek kyllingen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den i tynne skiver. Da vil temperaturen ligge på 68–70 grader, som er perfekt for kyllingbryst.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Skrell rødløken, gulrøttene og selleriroten. Skyll potetene. Kutt gulrøttene, selleriroten og potetene i skiver. Kutt rødløken i båter. Skrell og finhakk hvitløken.
- Ovnsbakte grønnsaker: Ha alle grønnsakene i en stor ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Ovnsbakt kylling: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Legg kyllingen oppå grønnsakene i ovnen når det gjenstår omtrent 8 minutter av grønnsakenes steketid, og stek det hele videre sammen den resterende tiden, eller til kyllingen er gjennomstekt (se tips). Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingen.
- Urtesaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- Stekt grønnkål: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnkålen i omtrent 2 minutter. Smak til med salt, pepper og saft fra limen.
- Skjær kyllingen i skiver før servering.
- Kylling: 125 g Ovnsbakte grønnsaker: 300 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).