35-45
Vegetar
Rødbetebiffer med pæresalat og potetmos
Rødbetebiffene lages av blant annet revne rødbeter, og blir sødmefylte etter en tur i stekepanna. Med frisk salat er dette inspirerende og smakfull vegetarmat.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- cashewnøtter,
- melk
Basisvarer
- hvetemel
- salt
- olje
- olivenolje
- pepper
Rødbetebiffer
Sous vide-rødbeter
1 pakke
Hvitløksfedd
½ stk
Panering
75 g
Egg (Egg)
1 stk
Hvetemel (Hvete)
½ dl
Salt
½ ts
Pæresalat
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
1 pakke
Pære
1 stk
Sjalottløk
3 stk
Tobladssalat
100 g
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Sitron
½ stk
Potetmos
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 815 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 96 g
- Protein 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vil du spare tid, kan du kutte rødbetene i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødbetebåtene i 5–6 minutter, og vend inn paneringen.
- Rødbetebiffer: Hell laken av rødbetene, og grovriv dem på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken. Ha rødbetene i en bolle, og vend inn hvitløken, paneringen, ½ dl hvetemel, egget og ½ ts salt. La deigen stå i 5 minutter.
- Pæresalat: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist cashewnøttene i 1–2 minutter. Skyll pæren. Skrell sjalottløken, og kutt pæren og sjalottløken tynne skiver. Skyll og tørk tobladssalaten. Bland sammen salaten, pæreskivene, cashewnøttene og sjalottløken i en salatbolle. Smuldre fetaosten over, og dryss over litt olivenolje, salt og pepper. Klem over saften fra sitronen.
- Rødbetebiffer, fortsettelse: Form deigen til 4 biffer. Varm opp stekepannen igjen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek rødbetebiffene i 2–3 minutter på hver side.
- Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg posene med potetmos i vannet, og la dem småkoke i omtrent 15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
- Vel bekomme!