20-30
Glutenfri
Fiskeboller i hvit saus med reker, råkost og poteter
Med reker får du det lille ekstra til den klassiske tradisjonsretten fiskeboller i hvit saus med frisk råkostsalat.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- skalldyr,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- salt
Kokte poteter
Poteter
350 g
Fiskeboller i hvit saus
Fiskeboller i hvit saus (Fisk, Melk, Laktose)
700 g
Karri
½–1 pakke
Råkost
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
1 bit
Appelsin
1 stk
Gressløk
1 pakke
Topping
Reker (Skalldyr)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 743 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 83 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vil du lage karrisaus? Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje og ønsket mengde karri. La det surre i 1 minutt. Rør inn litt vann, og kok opp. Når du gjør dette avgir karrien mer smak, og den klumper seg ikke så lett.
- Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Fiskeboller i hvit saus: Hell fiskebollene og sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La fiskebollene småkoke i sausen i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomvarme. Smak til med karrien.
- Råkost: Skrell gulrøttene og kålroten, og grovriv dem på et rivjern. Kutt skallet av appelsinen, og kutt den i biter. Finhakk gressløken. Bland sammen gulrøttene, kålroten, appelsinen og gressløken i en bolle. Press saften fra appelsinskallet over råkosten.
- Topping: Topp fiskebollene med rekene ved servering.