Crispy laks med ingefærstekt brokkoli, jasminris og sweet chili-dressing
20-30
Glutenfri

Crispy laks med ingefærstekt brokkoli, jasminris og sweet chili-dressing

Her får du en god kombinasjon av smaker og teksturer, som i tillegg er rask å lage. Og husk at alt som er panert er barnas favoritt!

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Crispy laks

egg
Egg (Egg)
1 stk
panering
Panering
1 pakke
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g

Ingefærstekte brokkoli- og blomkålbuketter

ingefær
Ingefær
1 bit
brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Soyasaus (Soya)
2 ss

Sweet chili-dressing

lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
sweet chili-saus
Sweet chili-saus
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 948 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 105 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du ikke soyasaus, kan du smake til brokkolien med salt i stedet. Du kan også servere sweet chili-sausen og lettrømmen hver for seg.

  1. Varm opp ovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Crispy laks: Knekk egget i en skål, og visp det sammen med litt salt. Ha paneringen på en stor tallerken, eller i en frysepose. Vend fisken først i egget, og deretter i paneringen. Ha fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek fisken i ovnen i 10–12 minutter. Ta fisken ut, og la den hvile frem til servering. 
  4. Ingefærstekte brokkoli- og blomkålbuketter: Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Ha brokkoli- og blomkålbukettene og ingefæren i en smurt ildfast form, bland inn litt olje og 2 ss soyasaus. Stek brokkoli- og blomkålbukettene i ovnen sammen med fisken i 10–12 minutter.
  5. Sweet chili-dressing: Bland rømmen og chilisausen i en serveringsskål, og smak til med resten av ingefæren, salt og pepper.
  6. Nyt måltidet!