Grønnsakssuppe med rotgrønnsaker og mager kjøttpølse
30-40

Grønnsakssuppe med rotgrønnsaker og mager kjøttpølse

Klassisk og tradisjonsrik suppe med pølser og høstens søte rotgrønnsaker slår alltid an. Denne retten smaker minst like godt dagen etterpå.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper
  • smør

Grønnsakssuppe med pølse

grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
2 pakke
purre
Purre
1 stk
bakepotet
Bakepotet
1 stk
kålrot
Kålrot
300 g
gulrot
Gulrot
1 stk
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
mager kjøttpølse
Mager kjøttpølse (Sulfitt, Sennep, Melk, Laktose)
400 g
Vann
1 l

Røros-flatbrød

Røros-flatbrød
Røros-flatbrød (Hvete, Rug, Melk, Laktose)
2 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 616 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 64 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du lar retten koke lenger, vil potetene være med på å jevne suppen, og retten vil ligne en lapskaus. Du kan også lage stekte pølser med rotmos, purre og potetbåter.

  1. Grønnsakssuppe med pølse: Kok opp 1 liter vann i en stor kjele, og ha i grønnsaksbuljongen. Kutt purren i to på langs, og skyll den godt. Skrell bakepoteten, kålroten, gulroten og selleriroten. Kutt purren i skiver, og potetene, kålroten, gulroten og selleriroten i terninger. Skjær pølsene i biter.
  2. Grønnsakssuppe med pølse, fortsettelse: Ha grønnsakene i vannet fra punkt 1, og la suppen småkoke i 15–20 minutter, eller til grønnsakene er møre (se tips). Ha pølsebitene i suppen når det gjenstår 5 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper.
  3. Røros-flatbrød: Server flatbrødene til retten, gjerne med litt smør.
  4. Restetips: Om det skulle være noen rester igjen, er de fine å fryse.