Pad thai med kyllingkjøttdeig, fullkornsnudler og hakkede peanøtter
20-30
Roede
Laktosefri

Pad thai med kyllingkjøttdeig, fullkornsnudler og hakkede peanøtter

Pad thai er en Thailands mest kjente retter. Vår Roedevariant er laget med en smakfull saus, fullkornsnudler og kyllingkjøttdeig. Toppet med peanøtter!

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt

Fullkornsnudler

fullkornsnudler
Fullkornsnudler (Egg, Hvete)
½ pakke

Pad thai-saus

daddelchutney
Daddelchutney
1 glass
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Vann
1 dl

Pad thai

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
vårløk
Vårløk
1 pakke
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
300 g
egg
Egg (Egg)
1–2 stk
Olje
1 ts

Tilbehør

lime
Lime
1 stk
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½ pakke
srirachasaus
Srirachasaus
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 711 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 78 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan smake til retten med med soyasaus og srirachasausen. Bland nudlene inn i kjøttet, grønnsakene og sausen, eller server det hver for seg.

  1. Fullkornsnudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken. Hell vannet av de ferdigkokte nudlene, og skyll dem raskt i kaldt vann.
  2. Pad thai-saus: Bland sammen daddelchutneyen, soya- og ingefærsausen og 1 dl vann i en skål.
  3. Pad thai: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skrell og kutt gulrøttene i to, og så i tynne skiver på skrå.
  4. Pad thai, fortsettelse: Varm opp en wokpanne eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. Legg kjøttet på en tallerken. Stek sjalottløken, hvitløken, halvparten av vårløken og gulrøttene under omrøring i et par minutter. Knekk eggene, og ha dem i. Stek videre under omrøring i et par minutter til. Ha kjøttet tilbake i stekepannen, og rør inn pad thai-sausen. Gi det hele et lite oppkok. Smak til med salt. Topp med resten av vårløken (se tips). 
  5. Servering: Kutt limen i båter. Topp retten med saft fra limen og peanøttene. Server srirachasausen til retten. 
  1. Nudler: 100 g Pad thai: 300 g Peanøtter: 10 g Energiinnhold: ca. 570 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).