Indisk vegetargryte med kikerter, fullkornsris, salat og mangochutney
20-30
Roede
Glutenfri
Vegetar

Indisk vegetargryte med kikerter, fullkornsris, salat og mangochutney

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • salt

Fullkornsris

fullkornsris
Fullkornsris
125 g

Indisk vegetargryte

indisk vegetargryte
Indisk vegetargryte (Melk, Laktose)
600 g

Salat

rødløk
Rødløk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
agurk
Agurk
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt

Tilbehør

mangochutney
Mangochutney
½–1 glass
raita
Raita (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 658 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 99 g
  • Protein 18 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du ikke liker rå løk, kan du ha også ha den i vegetargryten. Varm da opp kjelen til middels varme, ha i litt olje, og stek løken i et par minutter. Tilsett vegetargryten, og følg deretter steg 2.

  1. Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Indisk vegetargryte: Ha vegetargryten over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring (se tips). La gryten småkoke på middels lav varme i 8–10 minutter, og smak til med salt. 
  3. Salat: Skrell og kutt rødløken i strimler. Skyll og kutt tomaten og agurken i terninger. Skyll, rist og grovhakk korianderen. Bland grønnsakene i en salatbolle.
  4. Tilbehør: Server mangochutneyen og raitaen til retten. 
  5. God middag!
  1. Ris: 100 g Gryte: 250 g Salat: 150 g Chutney: ½ ts  Raita: 1 ts Energiinnhold: ca. 510 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).