Tortillalefser med sprøstekte kikerter, fetaost, ovnsbakt søtpotet og spicy korianderdressing
25-35
Vegetar

Tortillalefser med sprøstekte kikerter, fetaost, ovnsbakt søtpotet og spicy korianderdressing

Wraps er en genial middag, og fyllet kan varieres i det uendelige. En variant proppet med deilige grønnsaker og salt fetaost er bare å nyte.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Ovnsbakt søtpotet og kikerter

søtpotet
Søtpotet
1 stk
kikerter
Kikerter
1 pakke
karri
Karri
1 pakke

Rødkålsalat

vårløk
Vårløk
1 pakke
gul paprika
Gul paprika
1 stk
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
lime
Lime
½ stk

Spicy korianderdressing

koriander
Koriander
1 bunt
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
rød chili
Rød chili
½ stk
lime
Lime
½ stk
Olivenolje
½ dl

Tilbehør

tortillalefser
Tortillalefser (Hvete)
4 stk
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 893 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 107 g
  • Protein 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk ekstra god olivenolje i korianderdressingen for best mulig resultat.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakt søtpotet og kikerter: Skyll og kutt søtpoteten i store terninger. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Tørk kikertene i et kjøkkenhåndkle. Fordel kikertene og søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn karrien og litt olje, salt og pepper. Stek kikertene og søtpoteten midt i ovnen i 15–20 minutter.
  3. Rødkålsalat: Skyll og finhakk vårløken. Rens og kutt paprikaen i strimler. Del limen i to. Bland sammen rødkålen, vårløken og paprikaen i en skål, og smak til med saft fra halve limen og litt salt.
  4. Spicy korianderdressing: Skyll og tørk korianderen. Skrell og grovhakk hvitløken. Grovhakk chilien. Ha korianderen, chilien, hvitløken og ½ dl olivenolje i et litermål, og kjør det hele til en jevn dressing med en stavmikser. Smak til med saft fra resten av limen, litt salt og pepper.
  5. Tortillalefser: Pakk tortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 6–8 minutter.
  6. Servering: Fyll tortillalefsene med den ovnsbakte søtpoteten og kikertene, rødkålsalaten, fetaosten og korianderdressingen.