20-30
Glutenfri
Ovnsbakt lyrfilet i kremet fiskesaus med sitron med savoykål, fennikel og poteter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
Poteter
Poteter
350 g
Ovnsbakt lyrfilet i kremet fiskesaus
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Kremet fiskesaus med sitron (Fisk, Melk, Laktose)
1 pakke
Stekte grønnsaker
Frisk savoykålblanding
300 g
Fennikel
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 443 kcal
- Fett 14 g
- Karbohydrater 47 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt potetene i fire og kok dem i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte, hvis du vil spare litt koketid.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Poteter: Ha potetene i en kjele, og dekk dem med vann. Ha i litt salt, og kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Ovnsbakt lyrfilet i kremet fiskesaus: Skyll og tørk fisken, og krydre den med salt og pepper. Ha fisken i en smurt ildfast form, og hell over den kremede fiskesausen. Bak fisken i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til den flaker seg med et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
- Stekte grønnsaker: Skyll og kutt fennikelen i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek fennikelen i omtrent 2 minutter. Tilsett savoykålblandingen, og stek videre i omtrent 2 minutter. Krydre med litt salt og pepper.
- God middag!