Ovnsbakt lyrfilet i kremet fiskesaus med sitron med savoykål, fennikel og poteter
20-30
Glutenfri

Ovnsbakt lyrfilet i kremet fiskesaus med sitron med savoykål, fennikel og poteter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje

Poteter

poteter
Poteter
350 g

Ovnsbakt lyrfilet i kremet fiskesaus

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
kremet fiskesaus med sitron
Kremet fiskesaus med sitron (Fisk, Melk, Laktose)
1 pakke

Stekte grønnsaker

frisk savoykålblanding
Frisk savoykålblanding
300 g
fennikel
Fennikel
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 443 kcal
  • Fett 14 g
  • Karbohydrater 47 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt potetene i fire og kok dem i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte, hvis du vil spare litt koketid.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Poteter: Ha potetene i en kjele, og dekk dem med vann. Ha i litt salt, og kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Ovnsbakt lyrfilet i kremet fiskesaus: Skyll og tørk fisken, og krydre den med salt og pepper. Ha fisken i en smurt ildfast form, og hell over den kremede fiskesausen. Bak fisken i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til den flaker seg med et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.  
  4. Stekte grønnsaker: Skyll og kutt fennikelen i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek fennikelen i omtrent 2 minutter. Tilsett savoykålblandingen, og stek videre i omtrent 2 minutter. Krydre med litt salt og pepper.
  5. God middag!