Pulled pork i barbecuesaus med karibisk søtpotet- og maissalat
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Pulled pork i barbecuesaus med karibisk søtpotet- og maissalat

Langtidsstekingen av kjøttet gjør det så mørt at det nesten smelter i munnen. Det har vi gjort på forhånd, du trenger bare å gi det en halvtime til.

Ingredienser

Allergener

    Basisvarer

    • kanel
    • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
    • bakepapir (kan sløyfes)
    • salt
    • pepper
    • olivenolje
    • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
    • olje

    Pulled pork

    pulled jalapeño pork
    Pulled jalapeño pork
    300 g
    barbecuesaus
    Barbecuesaus
    1 pakke
    Kanel
    ½ ts

    Søtpotet- og maissalat

    søtpotet
    Søtpotet
    1 stk
    chipotlemiks
    Chipotlemiks
    1 pakke
    mais
    Mais
    1 pakke
    svarte bønner
    Svarte bønner
    1 pakke
    tomat
    Tomat
    1 stk
    lime
    Lime
    1 stk

    Grønn salat

    hjertesalat
    Hjertesalat
    1 stk
    Næringsinnhold per porsjon
    • Energi 512 kcal
    • Fett 15 g
    • Karbohydrater 56 g
    • Protein 39 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Har du ikke kanel, kan du droppe det. Ønsker du en fyldigere salat, kan du fint bruke opp rester du har av grønnsaker i kjøleskapet.

    1. Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
    2. Pulled pork: Ha kjøttet og kraften fra pakken i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie, og stek kjøttet i ovnen i omtrent 15 minutter. Ta formen ut av ovnen, ta av folien, og riv kjøttet fra hverandre med to gafler. Vend inn barbecuesausen og ½ ts kanel, og stek kjøttet i ovnen i omtrent 10 minutter til, uten folie.
    3. Søtpotet- og maissalat: Skyll og kutt søtpoteten i grove terninger. Fordel søtpoteten på en stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og chipotlemiksen. Stek søtpoteten i ovnen i 12–15 minutter, til den er mør.
    4. Søtpotet- og maissalat, fortsettelse: Sil laken av maisen og bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen søtpotetterningene, maisen, bønnene og tomatterningene i en skål, og vend inn litt olivenolje, saften fra limen, salt og pepper.    
    5. Grønn salat: Skyll og kutt salaten i tynne strimler. Drypp over litt olivenolje og valgfri eddik.
    6. Vel bekomme!