Laks med reddik- og agurksalat, urtedressing og kokte poteter
20-30
Glutenfri

Laks med reddik- og agurksalat, urtedressing og kokte poteter

Laks med agurksalat er en gammel norsk klassiker, som stammer fra gårdene ved Lierelva. I kontraktene sto det at arbeiderne ikke skulle ha fisk mer enn 6 dager i uka. 

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • sukker
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • vann
  • smør
  • pepper
  • olje

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Reddik- og agurksalat

agurk
Agurk
1 stk
reddiker
Reddiker
1 pakke
Salt
1 ts
Sukker
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
4 ss
Vann
8 ss

Pannestekt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
1 ss

Tilbehør

dill
Dill
1 bunt
sitron
Sitron
1 stk
urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
2 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 601 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 39 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dampet laks smaker også nydelig: Kok opp 1 liter vann med 1 ss salt, et par pepperkorn og et laurbærblad. Ha laksen i det kokende vannet, skru ned varmen, og sett på lokk. La fisken trekke i omtrent 10 minutter.

  1. Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Reddik- og agurksalat: Skyll og kutt agurken og reddikene i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel eller mandolin til agurken. Ha 1 ts salt, 1 ss sukker, 4 ss eddik og 8 ss vann i en skål, og rør til sukkeret er oppløst. Vend agurken og reddikene i laken, og la reddik- og agurksalaten stå på benken frem til servering. Smak til med grovkvernet pepper.
  3. Pannestekt laks: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden.
  4. Tilbehør: Skyll, tørk og grovhakk dillen. Kutt sitronen i båter. Server dillen, sitronbåtene og urtedressingen til retten.