20-30
Glutenfri
Laks med reddik- og agurksalat, urtedressing og kokte poteter
Laks med agurksalat er en gammel norsk klassiker, som stammer fra gårdene ved Lierelva. I kontraktene sto det at arbeiderne ikke skulle ha fisk mer enn 6 dager i uka.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- salt
- sukker
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- vann
- smør
- pepper
- olje
Kokte poteter
Poteter
350 g
Reddik- og agurksalat
Agurk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Salt
1 ts
Sukker
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
4 ss
Vann
8 ss
Pannestekt laks
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
1 ss
Tilbehør
Dill
1 bunt
Sitron
1 stk
Urtedressing (Melk, Laktose)
2 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 601 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 39 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dampet laks smaker også nydelig: Kok opp 1 liter vann med 1 ss salt, et par pepperkorn og et laurbærblad. Ha laksen i det kokende vannet, skru ned varmen, og sett på lokk. La fisken trekke i omtrent 10 minutter.
- Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Reddik- og agurksalat: Skyll og kutt agurken og reddikene i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel eller mandolin til agurken. Ha 1 ts salt, 1 ss sukker, 4 ss eddik og 8 ss vann i en skål, og rør til sukkeret er oppløst. Vend agurken og reddikene i laken, og la reddik- og agurksalaten stå på benken frem til servering. Smak til med grovkvernet pepper.
- Pannestekt laks: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden.
- Tilbehør: Skyll, tørk og grovhakk dillen. Kutt sitronen i båter. Server dillen, sitronbåtene og urtedressingen til retten.