30-40
Vegetar
Linsebolognese med linguine og revet Grande Premium
Denne vegetariske bolognesen må prøves. Deilig tomatsaus med gulrot, sellerirot, belugalinser, hvitløk og timian. Og nydelig pasta. Selvfølgelig.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- sukker
- vann
- balsamicoeddik
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
Linsebolognese
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot (Selleri)
150–300 g
Timian
1 bunt
Belugalinser
125 g
Tomatpuré
½ pakke
Tomatsausbase
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sukker
1 ts
Vann
2–3 dl
Balsamicoeddik
½ ss
Linguine
Pasta (Hvete)
200 g
Servering
Ruccola
50 g
Cherrytomater
1 pakke
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 788 kcal
- Fett 9 g
- Karbohydrater 133 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du rødvinsrester? Bytt ut 1 dl av vannet med rødvin for en fyldigere smak.
- Linsebolognese: Skrell løken, hvitløken, gulrøttene og selleriroten. Finhakk løken og hvitløken. Kutt gulrøttene og ønsket mengde av selleriroten i små terninger. Dra av bladene av timianstilkene. Skyll linsene i kaldt vann.
- Linsebolognese, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene og timianbladene i omtrent 5 minutter. Rør inn tomatpuréen. Tilsett tomatsausbasen, linsene, grønnsaksbuljongen, 1 ts sukker og 2–3 dl vann. Sett lokk på kjelen, og la bolognesen småkoke i omtrent 20 minutter. Smak til med ½ ss balsamicoeddik, salt og pepper.
- Linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
- Servering: Skyll og tørk ruccolaen. Skyll og kutt cherrytomatene i to. Bland tomatene og ruccolaen i en salatbolle, og topp med litt olivenolje. Server salaten og Grande Premium-osten til retten.