Black bean curry med peanøtter, mango og koriander
25-35
Laktosefri
Vegetar

Black bean curry med peanøtter, mango og koriander

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • nøtter

Basisvarer

  • sukker
  • vann
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
  • salt
  • pepper

Bulgur

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g

Black bean curry

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
mango
Mango
1 stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
rød currypaste
Rød currypaste
½–1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
lime
Lime
1 stk
chiliflak
Chiliflak
½ pakke
Sukker
1 ts
Vann
2 dl

Salat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
chiliflak
Chiliflak
½ pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss

Tilbehør

koriander
Koriander
1 bunt
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 690 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 88 g
  • Protein 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mangoen kan serveres i salaten hvis du heller ønsker det.

  1. Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken. 
  2. Black bean curry, forberedelser: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og kutt mangoen i terninger. Ha de svarte bønnene i en sil, og skyll dem under kaldt vann.
  3. Black bean curry: Varm opp en vid gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og 1 ss av den røde currypasten i omtrent 2 minutter. Tilsett de hakkede tomatene, bønnene, kokoskremen, grønnsaksbuljongen, 1 ts sukker og 2 dl vann. Kok opp under omrøring, og la curryen småkoke i omtrent 5 minutter.  
  4. Black bean curry, fortsettelse: Skyll og finriv skallet på limen (kun det grønne). Tilsett limeskallet og saften fra hele limen i gryten. La det småkoke i omtrent 2 minutter. Bland inn mangoen og smak til med chiliflakene og litt salt.  
  5. Salat: Skyll, tørk og kutt salaten grove biter. Ha salaten i en serveringsskål og vend inn ½ ss eddik, litt salt og pepper. Smak til med ønsket mengde av chiliflakene. 
  6. Tilbehør: Skyll og grovhakk korianderen. Topp gryten med korianderen og peanøttene. Server bulguren og salaten til gryten.