20-30
Laktosefri
Nudelsuppe med kylling i hoisinmarinade, pak choy og koriander
En varmende nudelsuppe med saftig kylling. Pak choy er en type kål som er flittig brukt i det kinesiske kjøkken, sprø, knasende og veldig god!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- fisk,
- hvete,
- gluten,
- soya
Basisvarer
- vann
- soyasaus
- sukker
- olje
- salt
- bakepapir (kan sløyfes)
Eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete, Gluten)
125 g
Suppe
Hønsebuljong
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Pak choy
1 stk
Aromasopp
100 g
Vann
6 dl
Soyasaus (Soya)
1–2 ss
Sukker
1 ts
Hoisinglasert kylling
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
50 g
Topping
Tomat
1 stk
Koriander
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 820 kcal
- Fett 37 g
- Karbohydrater 78 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Eggenudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken. Skyll de ferdigkokte nudlene i kaldt vann.
- Suppe: Ha 6 dl vann, hønsebuljongen, ingefærblandingen og sesam- og chilisausen i en kjele, og kok opp. Skyll og kutt pak choyen i grove biter. Rens og kutt aromasoppen i skiver. Ha aromasoppen og pak coyen i suppen, og la det trekke et par minutter. Smak til med 1–2 ss soyasaus, 1 ts sukker og litt salt.
- Hoisinglasert kylling: Skjær hvert av kyllinglårene i 3–4 biter. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, til den er gyllen. Legg kyllingen over på et stekebrett med bakepapir, og pensle den med hoisinsausen. Stek kyllingen i ovnen i omtrent 5 minutter.
- Topping: Skyll og kutt tomaten i små terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen.
- Servering: Ha nudlene i to skåler. Øs over suppen, og topp med kyllingen, tomatterningene og korianderen.